Haydi Sultanlar!
CEV Avrupa Voleybol Şampiyonası bugün Belçika'da başlıyor. Filenin Sultanları grubundaki ilk maçında Azerbaycan ile karşı karşıya gelecek
HABERTÜRK SPOR | BURCU HAKYEMEZ DAL
CEV Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda madalya hedefleyen Filenin Sultanları, ilk grup maçında bugün Azererbaycan karşısına çıkacak. Belçika’nın Antwerp kentindeki karşılaşma TSİ 21.30’da başlayacak. İki ekip son olarak Haziran ayında Bakü’de düzenlenen Avrupa Oyunları’nın yarı finalinde karşılaşmış ve Ay-Yıldızlı ekip, rakibini 3-2 mağlup etmişti.
Hollanda ve Belçika’nın ev sahipliğinde 29’uncusu gerçekleştirilen ve 4 Ekim’de sona erecek şampiyonada Türkiye, B Grubu’nda Macaristan, Belçika ve Azerbaycan ile mücadele edecek. Şampiyonada 4 grupta 16 takım yer alacak. Üç gün sürecek grup maçlarının ardından, grup birincileri büyük bir avantaj elde ederek çeyrek finale direkt olarak yükselecek. Böylece liderler, bir gün fazla dinlenme imkanına sahip olacak. Gruplarda ikinci ve üçüncü sırayı alan takımlar ise play-off turunda oynayarak son 8 ekip arasına kalmaya çalışacak. Play-off turundan itibaren tek maçlı eleme usulü uygulanacak. Milli Takım şampiyona öncesi maçlarını oynayacağı Antwerp’teki Lotto Arena’da son çalışmalarını yaptı. Sultanlar’ın antrenmanlarda neşeli tavırları ve yüksek moralli olduğu gözlendi. Bu arada tüm maç biletlerinin tükendiği açıklandı.
EDA: ŞAMPİYONLUK NEDEN OLMASIN?
Filenin Sultanları’nda tecrübeli isim Eda Erdem Dündar, şampiyonluğun hayal olmadığını söyledi. Sakatlığı nedeniyle Milli Takım’dan yaklaşık 3 yıldır ayrı kalan Eda, bu şampiyonada yeniden Ay-Yıldızlı formayı giyecek. “Milli formayı gerçekten çok özlemişim” diyen yıldız oyuncu, şampiyonadan kupayla dönebileceklerine inandığını ifade etti. Belçika, Azerbaycan ve Macaristan’dan oluşan grubun ve sonrasına finale giden yolun nispeten kolay gözüktüğüne dikkat çeken Eda, “İyi bir ekibiz. Bu şansımızı iyi kullanmak istiyoruz. Her pozisyonda en iyi oyunculara sahibiz. Hücum yüzdemiz yüksek. Savaşan bir takım olacağız. İnşallah turnuva sonunda madalya ile döneriz. Hatta şampiyonluk neden olmasın? İyi çalıştık bunun da karşılğıını almak istiyoruz” diye konuştu. n