Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Tenis Avustralya Açık Avustralya Açık, Avustralya Açık toplu sonuçlar, Avustralya Açık final maçı, Li Na - Tenis Haberleri

        HTSPOR/Arifcan YAZGAÇ

        Li Na daha önce Avustralya Açık’ta iki kez final oynamış ancak 2011’de KimClijters’e 2013’te de Victoria Azarenka’ya kaybetmekten kurtulamamıştı. Melbourne’de bu kez final yürüyüşünde ise dünya sıralamasında ilk 20’de bulunan hiçbir raketle karşılaşmamıştı. Sürprizlerle dolu sezonun ilk grand slaminde finalin adı dünya 4 numarası Li Na ile 24. sırada bulunan 1.61’lik Dominika Cibulkova’ydı.

        BİRBİRİNE ZIT İKİ SET

        Finalin kuşkusuz favorisi belki şu anda kadın tenisinin en formda isimlerinden olan 31 yaşındaki Çinli’ydi. Ama ilk set Li için beklendiği kadar kolay olmadı. İki raketin de birbirinin servisini iki kez kırdığı ilk sette Li Na’nın basit hata sayısı çok fazlaydı. 22 winner’a karşın 25 basit hata yapan Çinli raket, Cibulkova’nın servis attığı oyunlarda yüzde 50 oranında puan çıkartmasına karşın seti ancak 7-3’lük tie-break’te noktalayabildi. İkinci set ise tamamen tek taraflı geçti. Slovak raketin ilk setteki direncini kıran dünya 4 numarası, hem rakibinin tümservislerini kırdı hemde kendi servis oyunlarında hiç tehdit edilmedi. 70 dakikalık ilk setin aksine 27 dakikada 6-0 ile noktalanan bu set sonucu Çinli raket kariyerinin Roland Garros’tan sonra ikinci, Avustralya Açık’taki ise ilk zaferini elde etti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa