Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş'a saldırı, Beşiktaş Bursaspor, Fikret Orman saldırı, Beşiktaş kafilesine tepki - Beşiktaş Haberleri

        Türkiye'de ne yazık ki, yenilen takımların futbolcu, başkan ve yöneticilerinin saldırıya uğraması çirkinliği sıkça yaşanıyor. Gazete arşivleri, “Nasıl yenilirsiniz” hazımsızlığıyla yapılan saldırılarla dolu. Ancak kazanan takımın, kendi taraftarının saldırısına uğramasına hemen hemen hiç rastlanmadı. İşte bu görülmemiş olay, pazartesiyi salıya bağlayan gece sabaha karşı yaşandı.

        Beşiktaş kafilesi, 1-0 kazandığı Bursaspor maçındün dönüyordu.Takım Yalova Topçular’dan arabalı vapura binip, İstanbul yolunu koyuldu. Başkan Fikret Orman ve bazı yöneticiler de aynı feribottaydı. Her şey yolunda gidiyordu. Ta ki, arabalı vapurdan inilecek Eskihisar’a gelininceye kadar...

        İSKELEDE ORGANİZE İŞLER

        Vapur iskeleye yanaşırken, Beşiktaşlı oldukları anlaşılan bir grubun beklemekte olduğu görüldü. Futbolcuları taşıyan otobüs yaklaştığında bu gruptan, “Formanız için oynayın, şerefsizler” ve küfürlü bazı sloganlar atılmaya başlandı. Herkes şaşkındı. Çünkü zor bir deplasmandan 3 puan alınarak dönülmüştü. Bu protestonun anlamın neydi?

        Kısa durum değerlendirmesinde, bunun önceden hazırlanmış bir organizasyon olduğu üzerinde görüş birliğine varıldı. Kafilede bulunanlara göre, “Takım yenilir de gelirse, toplanıp protesto edelim ve muhalefetimizi gösterelim” düşüncesiyle hazırlık yapılmış, maç kazanılmasına rağmen de bundan vazgeçilmemişti.

        Başkan Fikret Orman, olaylar büyümesin diye, kendi aracına binip iskeleden ayrılmak istedi. Bu sırada grubun lideri olduğu anlaşılan kişi, laf atmaya başladı, arabanın camına vurmalar başladı. Orman’ın yanındakiler tepki göstermeye hazırlanırken, Beşiktaş Başkanı, “Uymayın bunlara, boşverin” diyerek onları durdurdu.

        SEN MİSİN, ‘AYIP OLUYOR’ DİYEN...

        Fikret Orman nispeten sakinleşen ortamda iskeleden ayrılırken, arkadan gelen yönetim kurulunun pazarlamadan sorumlu üyesi Yalçın Kaya Yılmaz, şiddetli tepkiyle karşı karşıya kaldı.

        Aracının camlarına yumruklar atılmaya başlanan Yılmaz, “Ayıp olmuyor mu arkadaşlar” diye itiraz edince olay büyüdü. Çıkan arbede sırasında Yılmaz’ın gömleği yırtıldı.

        Giderek iş çığırından çıkmaya başlayınca yönetim kurulunun A takımdan sorumlu üyesi Mete Vardar takım otobüsünden indi.Kavgacı grupla Yılmaz’ın arasına giren Vardar, uzun uğraşlardan sonra olayı yatıştırmayı başardı. Dün sabah olay duyulunca Beşiktaş camiasında büyük bir şok yaşanmaya başlandı. Şimdi camiada herkes, “Kazanan takıma bu yapılıyorsa, mağlubiyet halinde neler olacağını düşünmek lazım” diyor.

        "PROVOKOSYON YAPTILAR"

        Saldırgan grubun hedefindeki yönetici Yılmaz, “Bu, 200 kişi içindeki 5-6 kişinin provokatif eylemiydi. Kamera kayıtlarını inceliyoruz” dedi.

        Protesto eylemi sırasında aracından indikten sonra saldırgan grubun arasında kalan Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Yalçın Kaya Yılmaz, yaşananları anlattı.

        Yaklaşık 200 kişinin takımı karşılamaya geldiğini söyleyen Yılmaz, şöyle devam etti,“Bu karşılayıcıların içindeki 5-6 kişinin provokatif söylemleri oldu. Ben de araçtan inerek, ‘Arkadaşlar, sağduyulu davranın ve takımınızı destekleyin. Çok ayıp oluyor” dedim. Ardından bir kaç taraftar Başkanımız ve yönetime hatalı transfer gerekçesiyle eleştiride bulundu. Araya amigolardan Şevşek Ali girdi ve yatıştırmaya çalıştı.”

        Taraftara kesinlikle küfür etmediğini, Beşiktaş Kulübü’nün emin ellerde olduğunu söylediğini anlatan Yılmaz, “Bana saldırmaya kalkanlar arkadaşları tarafından engellendi. Zaten olayı başlatanlarla ilgili olarak kamera kayıtlarını inceliyoruz. Kimsenin Beşiktaş’a zarar vermesini istemiyoruz” dedi.

        OLAYIN GÖRÜNTÜLERi BJK TV’DEN YAYINLANACAK

        Başkan Orman’a, yöneticilere ve takıma yapılan saldırı, Beşiktaş’ta sert tepkiye yol açtı. Durumu değerlendiren yöneticiler, yaşananlara kayıtsız kalmama görüşünde birleşti. Yönetim, olayın bütün kayıtlarının bugün Beşiktaş Televizyonu’ndan yayınlanarak taraftarlara sunulmasına karar verdi.

        Hürriyet

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa