Zlatan para basıyor
PSG'Nin İsveçli golcüsü Zlatan Ibrahimovic, yıllık 18 milyon Euro ücretle, Fransa Ligue 1'in en fazla kazanan futbolcusu durumunda
"France Football" dergisinin haberine göre, İbrahimovic, brüt 18 milyon Euro'luk yıllık maaşıyla Ligue 1'de açık ara en fazla kazanan futbolcu. Paris Saint Germain'in başarısında büyük rol oynayan ve ligde 29 hafta sonunda 25 gol kaydeden yıldız oyuncu, gol krallığı yarışında ilk sırada yer alıyor. Ibrahimovic, bu sezon toplamda 40 gole ulaşarak başkent ekibinin tarihinde bir sezonda en fazla gol atan oyuncu olmayı da başardı.
Ligue 1'de en yüksek maaş alan ilk 10 futbolcudan oluşan listede, Ibrahimovic'in Brezilyalı takım arkadaşı Thiago Silva, 15 milyon Euro maaşla ikinci sırada yer alıyor. Monaco'nun sezon başında yaklaşık 60 milyon Euro'ya Atletico Madrid'den transfer ettiği Kolombiyalı golcü Radamel Falcao, yıllık 14 milyon Euro ücretle üçüncülükte bulunuyor.
Yıllık 12 milyon Euro maaşla Paris Saint-Germain'in orta saha oyuncusu Blaise Matuidi ve 10 milyon Euro ücretle yine başkent ekibinin Uruguaylı golcüsü Edinson Cavani, bu üçlüyü takip ediyor. Başkent ekibinde mücadele eden futbolcuların ağırlıklı olduğu listede Monaco iki, Olympique Lyon ise bir futbolcuyla temsil ediliyor.
Fransa'da en fazla maaş alan 10 futbolcu şöyle:
1. Zlatan İbrahimovic (Paris Saint-Germain): 18 milyon
2. Thiago Silva (Paris Saint-Germain): 15 milyon
3. Radamel Falcao (Monaco): 14 milyon
4. Blaise Matuidi (Paris Saint-Germain): 12 milyon
5. Edinson Cavani (Paris Saint-Germain): 10 milyon
6. Yoann Gourcuff (Olympique Lyon): 7,6 milyon
7. Thiago Motta (Paris Saint-Germain): 6,6 milyon
8. Ezequiel Lavezzi (Paris Saint-Germain): 6,6 milyon
9. James Rodriguez (Monaco): 6 milyon
10. Maxwell (Paris Saint-Germain): 5,5 milyon
* Para birimi: Euro