Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Şampiyonası İtalya Cesare Prandelli, İtalya, EURO 2012 - Futbol Haberleri

        Avrupa Futbol Şampiyonası’nda ilk turun son maçları öncesinde İtalya’da büyük bir korku hakimdi. Zira Gök Mavililer için, İrlanda karşısında alınacak galibiyet çeyrek final için yeterli değildi.

        Hele hele İspanya ile Hırvatistan arasındaki maçın 2-2 sonuçlanması, İtalya-İrlanda müsabakasını ‘anlamsız’ hale getirecekti. Ancak İspanya’nın Hırvatistan’ı 1-0, İtalya’nın da İrlanda’yı 2-0 yenmesiyle çeyrek final bileti Çizme’ye gitti. Bu sonuç, hem İtalyan oyuncuları hem de teknik direktör Cesare Prandelli’yi oldukça rahatlattı. Gök Mavililer’in ‘zafer kutlaması’ da hayli ilginç oldu. İrlanda maçının ardından teknik direktör Prandelli’nin yardımcılarıyla birlikte bir manastırı ziyaret etmesi, İtalya basınında geniş yer buldu.

        03.00’TE YOLA ÇIKTILAR

        Ancak bu ‘sıradan’ bir ziyaret değil! 1957 doğumlu çalıştıcı, İtalya Futbol Federasyonu Başkan Yardımcısı Demetrio Albertini, Milli Takım’ın kamp yaptığı otele 21 kilometre uzaklıkta olan manastıra yürüyerek gidip döndü. İrlanda maçının ardından sabaha karşı 03.00’te otelden ayrılan Prandelli ve yanındakiler, Krakow’daki manastırı ziyaret ettikten sonra 07.00’de otele döndü. Ziyaretin öyküsü ise hayli ilginç. EURO 2012 öncesi Krakow’daki manastırda görev yapan rahipler, İtalya Milli Takımı’nın kampını ziyaret ederek başarılı çalıştırıcıyı manastıra davet etmişti. Prandelli ise, rahiplere ‘çeyrek finale kalmaları halinde manastıra yönelik bir haç yolculuğuna çıkacağının’ sözünü vermişti. İtalyan çalıştırıcı, böylelikle sözünü tuttu. Bakalım Gök Mavililer, EURO 2012’de İngiltere’yi geçip yarı finale çıkarsa, Prandelli’nin ‘zafer kutlaması’ nasıl olacak?

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa