Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Burak Yılmaz, Galatasaray'a gelecek mi? - Trabzonspor Haberleri

        Galatasaray'ın başarılı orta saha oyuncusu Selçuk İnan, sarı-kırmızılı kulübün transfer gündeminde yer alan Burak Yılmaz ile aynı takımda oynamayı çok istediğini söyledi.

        Bir spor giyim markasının krampon tanıtımına katılan Selçuk, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Galatasaray'a transferi gündemde olan Trabzonspor'dan eski takım arkadaşı Burak Yılmaz'la ilgili görüşleri sorulan Selçuk İnan, golcü oyuncu ile aynı takımda oynamayı çok istediğini vurgulayarak, ''Burak ile herkes oynamak ister. Açıkçası bu konu hakkında çok fazla bir düşüncem yok. Tabii ki takımda görmek isterim ama çok da müdahale etmek istemiyorum. Burak Yılmaz ile çok önemli bir dostluğımuz var. Basında, Burak'ın Galatasaray'a gelmesi için baskıda bulunduğum yönünde haberler var ancak bunlar doğru değil. Benim, Burak Yılmaz'a Galatasaray'a transferi konusunda bir baskım ya da söylemim olmadı. Burak'ın aklında zaten Avrupa var ve kendisi de Avrupa'da futbol oynamak istiyor. Gelirse çok mutlu olurum ama kendisinin vereceği bir karar. Artık onu bekliyoruz'' şeklinde konuştu.

        ''Dany ve Umut'un transferine çok sevindim''

        Sarı-kırmızılı kulübe Gaziantepspor'dan transfer edilen Dany Nounkeu ve transfer görüşmelerine başlanan Fransa'nın Toulouse takımında forma giyen Umut Bulut ile ilgili görüşleri de sorulan yıldız oyuncu, ''Dany ve Umut'un transferine çok sevindim. İkisinin de bize çok faydalı olacağını düşünüyorum. Umut ile Trabzonspor'da beraber oynamıştım zaten. İkisinin de çok faydalı olacağını düşünüyorum'' şeklinde cevap verdi.

        Kariyerinde ilk defa Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağının anımsatılması üzerine Selçuk, ''Şampiyonlar Ligi'nde oynamak benim için ayrı bir heyecan. Geçen sene şampiyon olduk. Bu sene Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmak istiyoruz. Benim için de ilk olacak. Umarım başarılı oluruz'' ifadesini kullandı.

        Kaptanlık meselesi

        Sarı-kırmızılı kulüpte futbolu bırakan kaptan Ayhan Akman'ın yerine kaptan olmak isteyip istemediği şeklinde bir soru üzerine ise Selçuk şöyle konuştu:

        ''Açıkçası kaptanlık süreci ile ilgili bir bilgim yok. Onu hocamız ve yöneticilerimiz bilir. Aslında Galatasaray'a yeni geldim ve 27 yaşındayım. Benden daha tecrübeli arkadaşlarım da var. Oyuncuları dışarıdan takip eden hocamız. Kaptanlık yapıp yapamayacağımı hocamız biliyor. Ben buna karar veremem. Onun için nasıl bir karar alınırsa alınsın saygı duyarım. Benim için bunun konuşulması bile çok büyük gurur vesilesidir.''

        ''10 numaralı formayı giymeyi düşünmüyorum''

        Brezilyalı oyuncu Felipe Melo'nun takımda kalmasını istediğini dile getiren Selçuk, kulübün menfaatleri doğrultusunda yöneticilerin karar vereceğini söyledi.

        Selçuk, ''Melo'nun takımda kalmasını isterim. İyi bir ikili olduğumuzu düşünüyorum ama bu kulübümüzün vereceği bir karar. Onların menfaatleri doğrultusunda gerçekleşecek bir transfer, olursa çok mutlu olurum. Gerçekleşmese de bunu hocamız ve kulübümüz bilir'' dedi.

        Yıldız oyuncu, Melo transferinin gerçekleşmemesi durumunda 10 numaralı formayı giymeyi düşünmediğini de ifade ederek, ''10 numaralı formayı giymeyi düşünmüyorum. Aklımdan bile geçmedi. 8 numara ile gayet mutluyum. Böyle bir şey teklif edilse bile kabul etmeyeceğimi düşünüyorum' diye konuştu.

        Avrupa Şampiyonası'nı izlerken, orada olamamaktan dolayı pişmanlık duyduğunu anlatan Selçuk, ''Bu sene Avrupa şampiyonası çok heyecanlı oluyor. İzlerken pişmanlık duyuyorum. Keşke orada olsaydık diyorum'' ifadesini kullandı. Hangi takımı favori gördüğü sorusu üzerine ise milli oyuncu, İspanya'nın kupayı alacağını düşündüğünü söyledi. Tecrübeli oyuncu ikinci favorisinin de Almanya olduğunu kaydetti.

        Selçuk daha sonra mağazada bulunan hayranlarına imza dağıttı. Gerçekleştirilen etkinlik sırasında yanına gelen Burak adında bir minik taraftar ile Selçuk arasında geçen diyalog ise ilgi çekti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa