Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Bursaspor Neden yedek kalıyor? - Futbol Haberleri

        HTSPOR

        Valencia’nın 5 milyon Euro ‘değer biçtiği’ genç yeteneğin neden yedek kaldığını ulusal ve yerel basından isimlere sorduk.

        GİTMESİ DAHA HAYIRLI

        Sercan önemli bir yetenek. Ancak futbolcunun yaşam biçimi, antrenmanda teknik adama verdiği sinyaller, takıma uyumu da önemli. Sercan yeteneğini henüz geliştiremiyor. Bursaspor takımı geçen yıl herkesin saygısını kazanan bir gelişim kaydederken Sercan bu toplam kalite ortalamasının altında kaldı. Yedek kalmasında herhangi bir anormallik görmüyorum. Hocasıyla bir sorunu olsa ortaya çıkardı. Valencia 5 milyon Euro değer biçiyorsa, Sercan’ın gönderilmesi bence daha hayırlı olur. Hocası Valencia maçında 60 dakika onun yeteneğine başvurmuyorsa bu birlikteliğin çok verimli olmayacağını anlayarak hareket edilebilir. Sercan da, Valencia’da Mehmet Topal gibi ‘geleceği yönelik’ bir proje olarak yeteneklerinin geliştirir, profesyonelliğini arttırırsa Nihat’ın İspanya’daki kimliği gibi bir kimlik yaratır.

        ATİLLA GÖKÇE (Milliyet)

        ÖN YARGI OLAMAZ

        Ertuğrul Sağlam’ın bir ön yargısı olduğunu sanmıyorum. Rakibe göre bir plan yapıyor ve karar veriyor. Sercan tek başına oynayamaz. Onun yanına Volkan’ı, Nunez’i ve Insua’yı da koymak durumunda. 4 ofansif oyuncuyla takım direncinin düşeceğini hesaplamış olmalı. Ertuğrul Sağlam, eğer geçen sezon her fırsatta oynattığı futbolcusuna bu sene farklı bakıyorsa problemi Sercan’da aramalıyız.

        GÜRCAN BİLGİÇ (Sabah)

        TAKTİĞİ TUTMADI

        Bir dönem Beşiktaş’ta Ahmed Hassan ikinci yarıların golcüsüydü. Aslında Ertuğrul Sağlam’ın yeni sezon taktiğinde de Sercan benzer pozisyonda. Hoca, Valencia’ya karşı da Nunez ve Insua ile rakip defansı yormayı, ikinci yarıda Sercan Yıldırım ile ‘öldürücü vuruşu’ yapmayı planladı. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Taktik tutsa Sağlam ‘kahraman’ olarak görülecekti. Tutmayınca suçlu oldu! Bana göre Sercan Yıldırım, bu takım için önemli bir koz ve ilk 11’de mutlaka yer alması gerekiyordu.

        UĞUR USLUBAŞ (Habertürk)

        HOCA TERCİHİ

        Maçtan önce beklentim Sercan’ın ilk 11’de olacağı yönündeydi. Nunez’i görünce ‘Şaşırmadım’ dersem yalan olur. Nitekim Arjantinli sahada hiçbir varlık gösteremedi. Nunez ve Insua’nın Bursaspor’u Şampiyonlar Ligi’nde bir üst kademeye yükseltecek oyuncular olduğuna inancım kırıldı. Oysa Sercan, Turgay’la birlikte oyuna girer girmez takımı ileri taşıdı, tribünleri de ateşledi. Sağlam ile Sercan arasında bir sorun olduğunu sanmıyorum. Bu bir antrenörlük tercihi.

        SERKAN YETİŞMİŞOĞLU (Bursa Olay)

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa