Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Mario Jardel soruşturma altında - Futbol Haberleri

        HTSPOR.COM DIŞ HABERLER

        2000 yılında Galatasaray'ın müzesine götürdüğü UEFA Süper Kupa finalinde Real Madrid'e karşı sarı kırmızılıların galibiyet golünü atan, Avrupa'nın ve Brezilya'nın önemli kulüplerinde çeşitli şampiyonluklar ve gol krallıkları yaşayan Mario Jardel, ülkesi Brezilya'da ciddi suçlamalarla karşı karşıya.

        2014 yılındaki seçimlerde Rio Grande Do Sul bölgesinde, Sosyal Demokrat Parti'den milletvekili seçilerek meclise giren efsane golcü 3 ay önce başlayan "Gol Operasyonu"kapsamında incelemeye alınmıştı. Rio Grande Do Sul BaşsavcısıMarcelo Lemos Dornelles tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı ve iddianame Luiz Felipe Difini başkanlığındaki mahkemeye sunuldu.

        2015 Şubat ve Kasım ayları arasında mahkeme izniyle yapılan fiziki takip ve telefon dinlemelerinin bir bölümü de basınla paylaşıldı.

        Mario Jardel ve eşiSandra Paula Aguiar de Souza ile kardeşi César Ribeiro Júnior'un da aralarında bulunduğu 10 ayrı kişi için suç örgütü kurmak, zimmete para geçirmek, kara para aklamak, rüşvet almak, görevi suistimal etmek, evrakta sahtecilik ve uyuşturucu ticareti gibi suçlamalar yer alıyor.

        İddialar arasında Mario Jardel'in 212,203.75 real yani yaklaşık 155 bin liralık kara parayı akladığı ve suç örgütünün lideri olması da var.

        Eskibir danışmanının ihbarıyla 2015 Kasım'ında başlayan soruşturmada Mario Jardel'inofisi ve evinin yanı sıra 6 adrese baskın verilerek arama yapılmıştı.

        180 gün süreyle milletvekilliğinden azledilen 42 yaşındaki Jardel ise iddiaların tümünü reddediyor.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa