Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Danimarka, Hollanda ve Kamerun ile birlikte grubunda ilk ikiye girmek için çaba harcayacak olan Japonya'nın kupaya katılma mücadelesi, teknik direktörü, aday kadrosu, öne çıkan futbolcuları, olası oyun düzeni ve dünya kupaları geçmişiyle ilgili bilgiler şöyle:

KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ

Japonya, 2010 Dünya Kupası Asya elemelerine 3. turdan katıldı. Bu turda Bahreyn, Umman ve Tayland ile 2. grupta yer alan Japonya, grubu ilk sırada tamamlayarak 4. tura kaldı.

Japonya 4. turda Avustralya, Bahreyn, Katar ve Özbekistan ile 1. grupta yer aldı.

Japonya, grupta şu sonuçları aldı ve puan tablosu şöyle oluştu:

Bahreyn 2-3 Japonya

Japonya 1-1 Özbekistan

Katar 0-3 Japonya

Japonya 0-0 Avustralya

Japonya 1-0 Bahreyn

Özbekistan 0-1 Japonya

Japonya 1-1 Katar

Avustralya 2-1 Japonya

PUAN DURUMU

TAKIMLAR O G B M A Y P

1. Avustralya 8 6 2 0 12 1 20

2. Japonya 8 4 3 1 11 6 15

3. Bahreyn 8 3 1 4 6 8 10

4. Katar 8 1 3 4 5 14 6

5. Özbekistan 8 1 1 6 5 10 4

TEKNİK DİREKTÖR:

Takeşi Okada

Çalıştırdığı Takımlar: Consadole Sapporo ve Yokohama F Marinos.

Kariyeri: Japonya Milli takımının başına ilk olarak 1997'de geçen 54 yaşındaki Okada, Japonya'nın Consadole Sapporo ve Yokohama F Marinos takımlarını çalıştırdıktan sonra 2007'de tekrar milli takımın başına geçti.

Futbolcuyken savunmada görev yapan Okada 26 kez Japonya milli takımında oynadı.

Güçlü Tarafları: Okada, başarıya aç futbolcuları seçmesi ve başarıya ulaşacağına inandığı isimleri kadroda tutarak ünlü isimleri kadroya almamasıyla tanınıyor. Daha önce Dünya Kupası deneyimi olması da olumlu yönlerinden.

Zayıf Tarafları: Okada, özellikle Japonya'nın elemelerde evinde Özbekistan ile 1-1 berabere kaldığı maçtan sonra çok eleştirildi. Çok sayıda spor yazarı, takımın yaratıcılığa sahip olmadığını ve hücumda kendine güvenmediğini söyledi. Okada da takımının gol üretmekte çok başarılı olmadığının farkında. Okada'nın ''zor'' bir kişiliği olması da takımda sorunlara yol açabiliyor.

Taktikleri: Japonya'nın başındayken çok sayıda taktiğe başvuran Okada, genellikle takımını rakibe göre oluşturuyor. Orta sahada yetenekli oyunculara sahip olan Japonya'nın Dünya Kupası'nda 4-5-1 dizilişiyle oynayacağı tahmin ediliyor. Takımına genelde alan savunması yaptıran Okada, takımın en önemli oyuncusu durumundaki Şunsuke Nakamura'dan çok şey bekliyor.

Dünya Kupası Tahmini: Okada, takımını yarı finale çıkararak Güney Kore'nin 2002'de elde ettiği başarıyı tekrarlamayı planlıyor, ancak Japonya'nın, gruptan çıkması bile başarı olacak. Japonya, sağlam bir savunma anlayışıyla oynayarak, Nakamura'nın kullanacağı duran toplar gibi fırsatlardan gol bulmaya çalışacak.

ADAY KADRO

Kaleciler: Yoshikatsu Kawaguchi (Jubilo Iwata), Seigo Narazaki (Nagoya Grampus), Eiji Kawashima (Kawasaki Frontale)

Savunma: Marcus Tulio Tanaka (Nagoya Grampus), Yuichi Komano (Jubilo Iwata), Daiki Iwamasa (Kashima Antlers), Yasuyuki Konno (FC Tokyo), Yuto Nagatomo (FC Tokyo), Atsuto Uchida (Kashima Antlers)

Orta Saha: Shunsuke Nakamura (Yokohama F Marinos), Junichi Inamoto (Kawasaki Frontale), Yasuhito Endo (Gamba Osaka), Kengo Nakamura (Kawasaki Frontale), Daisuke Matsui (Grenoble), Yuki Abe (Urawa Reds), Makoto Hasebe (VfL Wolfsburg), Keisuke Honda (CSKA Moskova)

Forvet: Keiji Tamada (Nagoya Grampus), Yoshito Okubo (Vissel Kobe), Kishi Yano (Albirex Niigata), Shinji Okazaki (Shimizu S-Pulse), Takayuki Morimoto (Catania)

ÖNE ÇIKAN OYUNCULAR

Shunsuke Nakamura (Orta Saha)

Asya futbolunun en yetenekli oyuncularından olan Nakamura, Yokohama Marinos takımında oynuyor. Teknik seviyesinin üst düzey olmasıyla ön plana çıkan Nakamura, Celtic'de oynarken 2006'da Şampiyonlar Ligi'nde gol atan ilk Japon futbolcu olmuştu. Kanatlarda oynayan solak Nakamura özellikle serbest vuruşlarda çok etkili.

DÜNYA KUPALARI GEÇMİŞİ

Dünya Kupası'na daha önce 3 kez katılan Japonya şu sonuçları aldı:

1998 - İlk tur

2002 - İkinci tur

2006 - İlk tur

MAÇ TAKVİMİ

14 Haziran: Japonya - Kamerun (Mangaung / Bloemfontein)

19 Haziran: Japonya - Hollanda (Durban)

24 Haziran: Japonya - Danimarka (Rustenberg)

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ