Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Yaklaşık bir hafta önce başlayan FIFA yolsuzluk operasyonunda beklenmedik gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. 29 Mayıs'taki FIFA başkanlık seçimlerinde özellikle Avrupa'dan gelen çok ciddi siyasi baskılara rağmen adaylıktan çekilmeyen ve beşinci kez seçilen Sepp Blatter, dört gün sonra istifa etti.

FIFA'daki başkanlık görevinden istifa eden Sepp Blatter hakkında çok kritik bir gelişme daha yaşanıyor. ABC News'un geçtiği son dakika haberine göre, FIFA eski Başkanı Sepp Blatter hakkında FBI tarafından soruşturma altında. Soruşturmanın konusu ise yolsuzluk iddiaları...

"HUKUKİ BASKI NEDENİYLE İSFİA ETTİ"

New York Times ve ABC televizyonları Blatter'in üzerindeki hukuki baskı nedeniyle istifa ettiğini iddia etti. New York Times, soruşturmayı yürütenlere dayandırarak verdiği haberinde, Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI), Sepp Blatter hakkında soruşturma yürüttüğünü yazdı. Reuters'ın haberine göre de Sepp Blatter de soruşturmaya dahil edildi. FBI ise iddialarla ilgili bir açıklama yapmaktan kaçındı. FIFA'dan da henüz resmi açıklama gelmedi.

1998'den beri FIFA'da başkanlık yapan Blatter, beşinci döneminden dört gün sonra istifa etmişti. Blatter, hem futbol dünyası hem de ana sponsorlar tarafından yoğun bir baskı altındaydı.

"İMPARATORUN DÜŞÜŞÜ"

Yolsuzluk iddialarının ve soruşturmanın başlaması ile kendi memleketinde de çok ciddi eleştirilen Blatter, geçen hafta itibari ile ülkenin uluslararası arenada imajını zedelediği yönünde itham edilmişti. Blatter'in FIFA başkanlığından istifası İsviçre medyasında bu kez 'İmparatorun Düşüşü' ve 'Doğru Zamanlama' manşetleriyle aktarıldı.

Ülkenin en önemli gazetelerinden NZZ, Blatter'in FBI'ın hedefinde olduğuna dair iddialara yer vererek, Amerikalı savcıların; geçen hafta tutukladıkları FIFA üyelerinin Blatter ile anlaşmalı bir şekilde çalıştıklarına inandıklarını sayfalarına taşıdı.

SORUŞTURMA İSTİFA GETİRDİ! SON GÖZALTI VE OPERASYONLAR... ABD ADALET BAKANLIĞI DA DAVA AÇTI! OLAYIN İÇİNE SİYASET GİRDİ... İLK RÜŞVET İDDİALARI 2002'YE DAYANIYOR. 2011'DEKİ BAŞKANLIK SEÇİMİ DE OLAYLI GEÇMİŞTİ...

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ