Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Spor Şok mektup! - Diğer Haberleri

        AIBA Başkanı Ching-Kuo Wu imzalı mektupta, 9-15 Haziran tarihlerinde İstanbul'da yapılan 23. Uluslararası Ahmet Cömert Boks Turnuvası teknik delege raporları doğrultusunda, bir yıl boyunca, Türkiye'nin uluslararası organizasyon yapmasına izin verilmeyeceği ifade edildi.

        Karara gerekçe olarak da şampiyonada görevli olan teknik delege Yunan George Kyriakopoulos'un, turnuvada AIBA'nın onaylamadığı malzemelerin kullanılmasına ilişkin hazırladığı rapor gösterildi. Mektupta ayrıca, konunun, AIBA'nın 18 Ağustos'ta Çin'in başkenti Pekin'de yapacağı toplantıda da gündeme alınacağı vurgulandı.

        -TEKNİK DELEGE RAPORU-

        23. Uluslararası Ahmet Cömert Turnuvası'nda AIBA Teknik Delegesi olarak görev yapan Yunan Kyriakopolulos, uluslararası federasyona ilettiği raporunda, Türk yetkililerini uyarmasına karşın, organizasyonda, AIBA'nın onaylamadığı boks eldiveni ve koruyucu kaskların kullanıldığını ifade etti.

        Türk yetkililerin, tüm uyarılarına rağmen bu malzemeleri değiştiremeyeceklerini ifade ettiğini vurgulayan Yunan teknik delege, 34 ülkeden 280 sporcunun katıldığı, 23 yıllık geçmişi olan ve büyük bir boks efsanesi Ahmet Cömert'in adına düzenlenen böyle bir organizasyonu da durduramadığını raporunda belirtti.

        A.A

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa