Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sosyal medya, otizmli bir kızın vazgeçemediği elbiseyi bulmak için seferber oldu!

        Bir kadının, arkadaşının kızı için aradıkları elbiseyi bulma arayışı, yabancıları sosyal medyada bir araya getirdi. Deborah Price isimli kadın, arkadaşının otizmli kızına yardımcı olmak için Twitter'da bir paylaşımda bulundu.

        OtizmliElsie,gökkuşağı renklerinden oluşan kalp desenli elbisesinden vazgeçmiyordu ve ondan başka bir şey giymek istemiyordu. Ancak bu elbiseden sadece bir tane olması sıkıntıya yol açıyordu.

        Deborah Price da, sosyal medya hesabından "Arkadaşımın otizmli kızı sadece bu elbiseyi giyiyor. Yargılamayın çünkü bazen insanlar bazı şeylerle başa çıkamayabilirler.Sorum şu ki; 11 yaşa uygun olacak bu elbiseye sahip biri var mı? Eğer varsa onu sizden satın almak istiyoruz" diye sordu.

        O elbiseden vazgeçmeyen Elsieiçin çok büyük bir iyilik yapanDeborah Price'ın paylaşımının ardından kısa süre sonra insanlar bu mesajı paylaşmaya başladı veçok sayıda kişiküçük kız için ne yapılabileceğini konuşmaya başladı.

        Artık o elbiseyi üretmeyen firma dahi Elsie için neler yapabileceklerini düşüneceklerini açıkladı. Kısa sürede Elsie'nin annesine bu elbiseden gönderilmeye başlandı ancak bedenler küçük kıza uymuyordu.

        "Dün çok güzel bir şey oldu" diyen Price, nihayet aradıklarını bulduklarını söyledi. Mila isimli bir kızın kendisinde 12 yaşa uygun o elbiseden olduğunu söylemesi üzerineElsie havalara uçtu.

        Kısa sürede paylaşım rekoru kıran mesaj sayesinde çok sayıda insan bir amaç uğruna bir araya geldi. Otizmli çocuğu olan kişiler de benzer sorunlar yaşadıklarına dikkat çektiler.

        REKLAM
        Haberi Hazırlayan: Demet Demirkır
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa