Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

İzmir, Manisa, Muğla, Bolu ve Aydın'da çıkan orman yangınlarının söndürülmesi için hummalı çalışmalar sürüyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangın söndürme çalışmalarını inceledi ve son durum hakkında bilgi verdi. Bolu'da yangının çok büyük bir alana yayıldığını, İzmir'de yangının yerleşim yerlerine sıçradığını bildirdi.

Read more!

Yumaklı, İzmir'deki yangın bölgesine gitmek üzere Ankara'dan yola çıktı. Gün içinde Çanakkale'deki yangın dolayısıyla bu kentte bulunan Yumaklı, ardından Bolu'nun Göynük ilçesine geçti. Dedeler köyündeki Yangın Yönetim Merkezi'ne giden Bakan Yumaklı, burada da yangınla ilgili bilgi aldı, incelemelerde bulundu.

Haberi Görüntüle
MANİSA'DA BİN 440 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

İçişleri Bakanı Yerlikaya "Manisa’nın Gördes ve Salihli ilçelerinde meydana gelen orman yangınlarını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Yangının yerleşim yerlerini tehdit etmesi sebebiyle AFAD, Jandarma ve Polisimizin koordinesinde toplan bin 440 vatandaşımız tahliye edildi. Yangını söndürme çalışmaları devam etmektedir. Yangından etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum." açıklamasında bulundu.

İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN: HASSASİYETİ İSTİSMAR EDEBİLECEK YANLIŞ BİLGİ VE HABERLER DOLAŞIMA GİREBİLMEKTEDİR

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun "Ülke genelinde 72 yangın çıkmış olup, bunların 45’i kontrol altına alınmıştır. 27 yangına ise müdahale devam etmektedir. Devletimiz tüm imkanlarıyla yangınlardan etkilenen vatandaşlarımızın yanındadır. Yangınların ilk anından itibaren, ilgili tüm kurum ve kuruluşlarımız koordineli bir şekilde ve büyük bir özveriyle çalışmaktadır. İzmir’de devam eden yangınlarda toplam 596 araç ve 2965 personel ile müdahale çalışmalarına havadan ve karadan devam edilmektedir. Devletimizin ilgili kurumları, yangınla mücadele sürecini şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşmaktadır. Ancak bu süreçte, kamuoyunda yangınlarla ilgili oluşan hassasiyeti istismar edebilecek yanlış bilgi ve haberler de dolaşıma girebilmektedir. Vatandaşlarımızın kasıtlı ve yanıltıcı paylaşımlara itibar etmemeleri, sadece resmi kurumlar tarafından yapılan açıklamaları ve bilgilendirmeleri esas almaları büyük bir önem arz etmektedir." açıklamasında bulundu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ