Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Seçim Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gazetecilerle akşam yemeğinde buluşurken, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bahçeli'nin yaptığı açıklamalar şöyle:

SÜLEYMANİ’NİN ÖLDÜRÜLMESİ

Hafta sonu partinizin kurmayları ile yaptığınız toplantıda çok net bir şey ifade ettiniz Kasım Süleymani ile ilgili. İlk defa bir siyasi parti lideri Süleymani’nin öldürülmesiyle ilgili konunun uluslararası boyutuna değindi. Bu konuyu biraz açabilir misiniz? İran’ı tutan bir kesim ABD’yi tutan bir kesim var…

Konu hala tartışılıyor. İleriki günlerde ne şekil alacağı belli olmadığı için bugün bir yorum yapmak çok zor. Ama bilinen bir gerçek var, ABD İran Devrim Muhafızlarının komutanı niteliğindeki resmi bir görevliyi Irak’ta öldürdüğünü beyan etti. İran’da ‘Bizim önemli bir personelimizdir, Devrim Muhafızlarının komutanıdır, dolasıyla ona yapılmış olan saldırı doğru olmamıştır’ diyor. Diğer taraftan İran yanlısı veya ABD yanlısı olanlar konuyu Süleymani üzerinden açmaya çalışıyor. Açarken de Ortadoğu ve ona yakın çevrelerde meydana gelmiş terörist faaliyetlerle ilişkisini kurmaya çalışıyorlar. Henüz bu netleşmiş değil. O sebepten dolayı ABD’nin yaklaşımı doğru olmamıştır. Yani siz kalkar bir ülkenin yetkilisini öldürmeye yeltenirseniz ve bu bir alışkanlık ve uygulama alanı bulan bir anlayış haline dönüşürse o zaman dünya ne olacak? Her terörist faaliyet içerisinde bulunanları ayıklama kabiliyetiniz de yoksa o zaman bir devletin mensuplarının bir başka ülke tarafından öldürülmesi çok farklı bir uluslararası tartışmayı meydana getirir. Buraya dikkat edilmesi gerektiğini vurguladık. Ama henüz daha bu konudaki tartışmalar netleşmiş değil. İran biraz ketum kalıyor. ABD ilk söylediğinde ısrarcı oluyor fakat olayın birçok yönüyle açılması, değerlendirilmesi ve sonuca bağlanması noktasında bir gelişme henüz görünmüyor.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ