Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika! Kartal'da adliye yakınında silahlı kavga: 2'si ağır 4 yaralı - Haberler

        İstanbul Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı yakınında, iki grup arasında çıkan silahlı kavgada 4 kişi yaralandı.

        Habertürk'ten Arzu Kaya'nın haberine göre, sabah saatlerinde Kartal'daki Anadolu Adalet Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'nın önünde 2 grup arasında silahlı kavga yaşandı. Adliyenin önünde bulunan Mustafa Kemal Caddesi'nde 2 grup önce tartıştı ardından silahlar çekildi. Yaşanan kavgada 2'si ağır 4 kişi yaralanırken 5 kişi de gözaltına alındı. Adliye önündeki yol gelişli gidişli olarak trafiğe kapatıldı. Olay yeri inceleme ekipleri, olay yerinde inceleme yaptı.

        SİLAHLI KAVGANIN AYRINTILARI ORTAYA ÇIKTI

        İHA'nın haberine göre, saat 10.00 sıralarında iki grup arasında yaşanan silahlı çatışmanın detayları ortaya çıktı. Önceden tehdit ve hakaret nedeniyle davalık olan ve birbirleriyle akraba olan iki grup duruşma için geldikleri adliye önünde karşılaştı. Birbirlerini önce sopalar ve yumruklarla darp eden taraflar, daha sonra silahlarına davrandı. 4 yaralıdan Ahmet A.'nın durumunun ağır olduğu öğrenildi. Silahlı kavgaya karışan 7 kişi de gözaltına alındı.

        ANADOLU CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NDAN AÇIKLAMA

        İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan da silahlı kavgaya ilişkin açıklama yapıldı. İki taraf arasında 2018 yılında işlenen bir cinayet nedeniyle husumet bulunduğu belirtilen açıklamada, bugünkü görülen davanın, Davut D. ve Zülküf D. adlı şahısların 2019 yılı mayıs ayı içerisinde Tekin Özbey adlı şahsa yönelik işledikleri iddia olunan tehdit ve hakaret suçlarından dolayı açılan kamu davasının ilkduruşması olduğu belirtildi.

        Davanın tarafları arasında Muhammed D. adlı şahsın 2018 yılında İbrahim Y. adlı şahsı öldürmesinden dolayı husumet bulunduğu, bugünkü duruşmadan önce adliye önünde karşılaşan D. grubu (Davut D., Zülküf D., Kenan D., Kasım D. ve Mehmet Hanifi D.) ile Ö. grubu (Tekin Ö., Metin Ö. ve kimliği belirlenemeyen Suriyeli bir şahıs) arasında kavga başladığı ifade edilen açıklamada, şu ayrıntılara yer verildi:

        "Kavga esnasında Kenan D.'nin ateşli silah kullanarak Tekin Ö. ile kavga esnasında bölgede bulunan Ahmet A. adlı şahısları yaraladığı, her iki şahsın durumunun ağır olduğu, Kolluk tarafından olaya derhal müdahale edilerek kimliği belirsiz Suriyeli şahıs dışındaki herkesin yakalandığı, kaçan şahsın yakalanmasına yönelik çalışmalara da devam olunduğu, başlatılan soruşturma kapsamında maddi gerçeğin her yönüyle açığa çıkarılması için araştırma ve delil toplama faaliyetlerinin titizlikle sürdürüldüğü, Hususları, kamuoyuna ve tüm basın/yayın kuruluşlarına saygıyla duyurulur."

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa