Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Son dakika: Josef de Souza resmen Al Ahli'de! (Bonservis bedeli ne kadar?) - Fenerbahçe Haberleri

        Son dakika haberine göre Fenerbahçe, Josef de Souza'nın 12 milyon euro'ya satıldığını duyurdu.

        Fenerbahçe'den KAP'a yapılan açıklama şöyle:

        "Profesyonel futbolcumuz Josef de Souza'nın Suudi Arabistan Kulübü Al Ahli'ye, oyuncunun tarafımızla olan sözleşmesinin 12.000.000 € (Onikimilyon Euro) bedelle feshi karşılığında transferi konusunda taraflarca anlaşma sağlanmıştır"

        Suudi Arabistan temsilcisi Al Ahli, Fenerbahçe'den Josef de Souza'yı transfer ettiğini resmen açıkladı.

        Al Ahli, transferi Twitter üzerinden paylaştığı video ile duyurdu.

        Fenerbahçe, dün Suudi Arabistan basınında çıkan Josef de Souza haberlerini yalanlamış bugün ise transfer için görüşmelerin başladığını KAP'a bildirmişti.

        Josef de Souza, 2015-16'da transfer olduğu Fenerbahçe'de 132'si ilk 11 olmak üzere 136 maçta forma giydi. Brezilyalı yıldız bu karşılaşmalarda 16 gol kaydetti.

        FENERBAHÇE'DEN AÇIKLAMA GELDİ!

        Fenerbahçe'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

        REKLAM

        "Futbolcumuz Josef de Souza, Suudi Arabistan kulübü Al Ahli SC ile kulübümüzün yaptığı anlaşmanın ardından gereken görüşmeyi yapmış ve transfer için mutabakata varmıştır.

        Bilindiği üzere, Al Ahli kulübünün, Josef de Souza için kulübümüze ilettiği ilk teklif, kulübümüz tarafından kabul edilmemiş ve basında çıkan teklifin kabul edildiğine yönelik haberlere istinaden gerekli bilgilendirme kamuoyuna dün yapılmıştı.

        Sonrasında Al Ahli kulübünden gelen ikinci teklif üzerine transfer stratejilerimiz doğrultusunda, kulübümüzün yüksek menfaatleri düşünülerek gereken görüşmeler başlatılmıştır.

        Bu bağlamda; futbolcunun sözleşmesinin 10 ay sonra sona erecek olması ve önümüzdeki 4.ay itibariyle istediği kulüple görüşme ve bonservissiz anlaşma şansının olduğu düşünülerek hareket edilmiştir.

        Josef De Souza da Fenerbahçe’ye olan bağlılığını göstermiş ve tüm bu bakış açısı doğrultusunda Fenerbahçe’mizin anlaştığı kulüp ile görüşmeleri tamamlayarak imzayı atmıştır.

        Josef’e Fenerbahçemize olan tüm hizmetlerinden dolayı en içten şekilde teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde kendisine sonsuz başarılar dileriz. "

        REKLAM

        6. AYRILIK OLDU!

        Ali Koç'un başkan seçilmesinin ardından sportif direktörlüğe Damien Comolli, teknik direktörlüğe ise Phillip Cocu'nun geldiği Fenerbahçe, transfere hızlı başlamış ve Altınordu'nun genç yetenekleri Berke Özer ile Barış Alıcı'yı kadrosuna katmıştı. Gençleşme operasyonuna devam eden sarı-lacivertliler Hollanda'nın N.E.C. Nijmegen ekibinde forma giyen Türk asıllı Hollandalı futbolcu Ferdi Kadıoğlu'nu da transfer ettikten sonra Swansea City'den Andre Ayew'i, Leicester City'den ise Islam Slimani'yi kiralamıştı. Fenerbahçe, oyuncu alımında olduğu kadar satışında da piyasada aktif olarak rol aldı.

        İlk olarak Fernandao'yu Al Wahda'ya 2,55 milyon Euro karşılığında satan Fenerbahçe daha sonra Ahmethan Köse'yi kiralık olarak Kırklarelispor'a yollamıştı. Beykan Şimşek ile de yollar ayrılırken Salih Uçan, Empoli'ye satın alma opsiyonuyla beraber kiralanmıştı. Sarı-lacivertliler son olarak Brezilyalı yıldız Giuliano'yu 10,5 milyon Euro karşılığında Al Nasr'a satmıştı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa