Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika: İzmir'i şiddetli sağanak vurdu! Caddeler göle döndü - Günün öne çıkan haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İzmir'de sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Bayraklı, Bornova ve Karşıyaka ilçelerinde etkili olan sağanak nedeniyle bazı yolları su bastı, rögarlar taştı.

        AA'da yer alan habere göre, sağanağa hazırlıksız yakalananlar otobüs duraklarına ve kapalı yerlere sığındı.

        Fotoğraf: DHA

        Kentin ana arterlerinden Karşıyaka'daki Anadolu Caddesi'nde su birikintileri araçların ilerlemesini güçleştirdi.

        Bornova'nın Kemalpaşa Caddesi'nde de sürücüler, yolların suyla dolması nedeniyle zor anlar yaşadı.

        REKLAM

        Fotoğraf: İHA

        Yollardaki su birikintileri trafik yoğunluğunu olumsuz etkiledi. Kayganlaşan yollar nedeniyle kazalar meydana geldi.

        Fotoğraf: İHA

        "SUYUN ÇEKİLMESİNİ BEKLİYORUZ"

        DHA'nın haberine göre de, kentte etkili olan sağanakta sularıyla dolan cadde ve sokaklardaki sürücüler ve vatandaşlar zor anlar yaşadı.

        Kavşaktan geçmek için biriken suyun çekilmesini bekleyen sürücülerden Mutlu Çağlar, "Suyun çekilmesini bekliyoruz. Aracım da su alacak. Aracımı ve kendimi tehlikeye atmamak için beklemekten başka çarem yok. Yolda kalan arabalar da oldu. Burada herhangi bir çalışma yapıldığını görmedim" dedi.

        Ali Sezer Tüfekçi ise "Burada böyle bir şey ilk kez oluyor. Altyapıda sorun var. Düzelttiklerini söylediler ama demek ki düzeltilmemiş" ifadelerini kullandı.

        Fotoğraf: DHA

        BORNOVA'DA ÜNİVERSİTE HASTANESİNİ SU BASTI

        Bornova ilçesindeki Ege Üniversitesi Hastanesi'nin polikliniklerinin olduğu binada da su baskını yaşandı. Hastanenin ilk katındaki tüm servislerin faaliyetleri dururken, personel suyu kendi imkanlarıyla tahliye etmeye çalıştı. Suların bastığı ilk katta bulunan sağlık çalışanları, hastalar ve hasta yakınları ıslanmamak için ayaklarına poşet geçirip binadan çıktı.

        Fotoğraf: DHA

        'AYAKLARIMA POŞET GEÇİRDİM'

        Hastanede kızı tedavi gören Emine Uslu, "Bir anda yağmur şiddetli şekilde gök gürültüsüyle birlikte bastırmaya başladı. Söyleyecek bir şey bulamıyorum. Hastam vardı, hastanede kızım yatıyordu ama yukarıdaki katlarda olduğu için onun açısından sorun olmadı. Bir anda yağmur çamur bastırdı ve poliklinikler su doldu. Mağdur kaldık çıkamadık, mecbur ayaklarıma poşet geçirdim" dedi.

        İŞ YERLERİNİ SU BASTI

        Sağanak nedeniyle Aliya İzzetbegoviç Caddesi'ndeki bazı iş yerlerini de su bastı. Mansuroğlu Mahallesi'ndeki bir restoranın da mutfak bölümü sular altında kaldı. Çalışanlar, kovalarla suları tahliye etmeye çalıştı. İş yeri sahibi Edis Hatipoğlu, "20 dakikalık yağmurda bu hale geldik. Her yağmurda rögarlar anında doluyor ve iş yerimizi su basıyor. Biz de imece usulü suyu çekmeye çalışıyoruz. Belediyeyi aradığımızda bizi sıraya aldıklarını söylediler. Kendi önlemlerimizi almaya çalışıyoruz ama yeterli olmuyor" dedi.

        BALIKESİR'DE DE SAĞANAK VE DOLU ETKİLİ OLDU

        Balıkesir ve Edremit körfezinde de sağanak ve dolu hayatı olumsuz etkiledi. Cadde ve sokaklar göle dönerken, araçlar ilerlemekte zorluk çekti, çok sayıda ev ve iş yeri de sular altında kaldı.

        Fotoğraf: DHA

        Meteoroloji tarafından bugün için dolu ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapılan Balıkesir ve çevre ilçelerinde saat 15.00 sıralarında sağanak yağış başladı. Dolu ile karışık yaklaşık 1 saat etkili olan sağanak nedeniyle cadde ve sokaklar yağmur sularıyla doldu. Su birikintileri nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Yağmuru cadde üzerinde yakalanan vatandaşlar ise korunmak için saçak altlarına sığındı.

        Fotoğraf: DHA

        Edremit körfezinde de etkili olan sağanak ve dolu yağışı sebebiyle vatandaşlar araçlarının üzerini halı, battaniye ve kartonlarla örterek doluya karşı önlemler aldı. Yoğun yağan yağmur sebebiyle çok sayıda ev ve iş yerinin zemin katlarını su bastı.

        Balıkesir Büyükşehir Belediyesi BASKİ ve İtfaiye ekipleri yaşanacak olumsuz durumlara karşı hazır olduklarını, vatandaşların olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

        ÇANAKKALE-İZMİR KARAYOLUNDA SU BASKINLARI

        Balıkesir’in Edremit ilçesinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle Çanakkale-İzmir karayolunda su baskınları yaşandı, sürücüler zor anlar yaşadı.

        Akşam saatlerinde Edremit ilçesi ve civarında etkili olan kuvvetli sağanak yağış su baskınlarına neden oldu. Çanakkale-İzmir karayolunda bazı kavşak noktalarında yükselen sular sürücülere zor anlar yaşadı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ve Edremit Belediyesi Fen İşleri ekipleri su baskınlarını önlemek için yoğun bir çalışma gerçekleştirdi.

        Fotoğraf: DHA

        BİLECİK'TE SÜRÜCÜLER ZOR ANLAR YAŞADI

        Bilecikte sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Birçok sürücü araçlarını sığınmak amacıyla çevredeki akaryakıt istasyonlarına çekti. Şehir merkezinde kırılan ağaç dalları nedeniyle ulaşımda aksama meydana geldi. Belediye ekipleri ayrıca alt yapı çalışmaları kapsamında yola dökülen mıcır dolguları iş makinesi ile temizledi.

        *Haberin görseli DHA tarafından servis edilmiştir

        Meteoroloji'den 7 kent için alarm!
        Haberi Görüntüle
        Dolu değil buz yağdı!
        Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa