Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika İstanbul seçim sonuçları SON DAKİKA! İstanbul'da hangi parti kazandı? İşte seçim sonuçları

        İstanbullu seçmenler tercihini yaptı. Yaklaşık 10,5 milyon seçmen İstanbul’da oylarını kullandı.

        Türkiye, bugün Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oy kullandı. İstanbul’da oy kullanma işlemi sabah 08.00’de başladı, saat 17.00’de sona erdi. 10 milyon 393 bin 532 seçmen 31 bin 124 sandıkta oylarını kullandı.

        İSTANBUL'DAN İLK SONUÇLAR

        Sandıkların kapanmasının ardından oy sayımına geçildi. İstanbul genelinde saat 23.36 itibariyle sandıkların yüzde 98,8'i açıldı.

        Açılan sandıklardan gelen sonuçlara göre;

        Binali Yıldırım: %48,70

        Ekrem İmamoğlu: %48,65

        İSTANBUL’DA KIYASIYA YARIŞ

        REKLAM

        İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışı, Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım ile Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu arasında geçiyor.

        BİNALİ YILDIRIM: BU SONUCA GÖRE KAZANDIK

        Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım açıklama yaptı.

        Yıldırım'ın açıklamalarının satırbaşları şöyle:

        "İstanbul halkının bize verdiği yetki için çok teşekkür ediyorum. İstanbulluları, İstanbul'a verdiğimiz sözlerin takipçisi olmalarını istiyorum. İnşallah İstanbul'u 15 milyonun mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşayacağı şehir haline getireceğiz. Seçimlerimiz hayırlı uğurlu olsun, bu süreçte yoğun bir çalışma ortaya koyan İstanbul İl Başkanımıza, ilçe başkanlarımıza, kadın kollarımıza, Cumhur İttifakının diğer kanadı MHP İl Başkanına, ülkü Ocaklarına, Kadın Kolları teşkilatına, bu sonucun elde edilmesinde emeği geçen bütün hemşehrilerime yürekten teşekkür ediyorum. Sonuçlar İstanbul için Türkiye için hayırlı olsun. Teşekkürler İstanbul, teşekkürler..."

        İMAMOĞLU: VERİLER KONTROL EDİLMELİ

        Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu şunları söyledi:

        "Toplumu İstanbul ve Türkiyemiz'i bilgilendirme konusundaki görevimize devam ediyoruz. Öncelikle YSK'yı, il seçim kurulunu, ilçe seçim kurulunu tek bir oya dahi zarar vermemek için göreve davet ediyorum. Bu tarihi bir görev ve çağrıdır. Tüm devlet memurlarına ve görevli insanlara teşekkür ediyorum. Tarihi bir görevdir ve tek bir oyun dahi vebali üzerinizedir. Biz en hassas bir şekilde onbinlerce insanın görev aldığı İstanbul'da sürece aynen bu hassasiyetle görevimize devam ediyoruz. Bu seçim bir tarafın kazanıop, bir tarafın kaybettiği bir seçim değildir. Bu bir yerel seçimdir. Yerel seçim şehrin kazandığı bir seçimdir. Onbinlerce yol arkadaşıma teşekkür ediyorum. Lütfen sandıklardaki, okullardaki, seçim kurullarındaki görevlerinize gülümseyerek, sırt sıvazlayarak, uyararak son ana kadar en üst seviye dikkatle önemle tavsiye ediyorum."

        BİNALİ YILDIRIM'DAN PAYLAŞIM!

        Cumhur İttifakı'nınİstanbul Büyükşehir Belediye Başkan AdayıBinaliYıldırım, Twitter hesabından bir fotoğraf paylaştı.

        Fotoğrafta bir kağıda notlar alığı görülen Yıldırım'ın not aldığı kağıtta yazan "31 Mart Teşekkür Konuşması" başlığı dikkat çekti.

        SONUÇLAR ANBEAN HABERTURK.COM’DA

        Türkiye yerel seçim heyecanı yaşarken, seçim sonuçları anbean HABERTURK.COM’da. Seçimle ilgili tüm detaylar ve yasak kalkar kalkmaz anlık sonuçlar HABERTURK.COM'da ve sosyal medya hesaplarımızda. Bilgisayarınızdan, mobil cihazlarınızdan ve takip edebilirsiniz.

        HABERTURK.COM'un seçim için özel hazırlanan sayfasında anlık sonuçlar, anlaşılır ve detaylı grafiklerle yer alacak. HT Stüdyo'nun canlı yayınlarında da seçimin öne çıkan detayları konuklarla konuşulacak.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa