Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika... İkinci siyanür katliamı! Bir aile yok oldu! - Haberler

        Antalya'da bu sabah saat 02.00 sıralarında Konyaaltı ilçesinde akılalmaz bir olay meydana geldi. Şimşek Ailesi'nden haber alamayan bir yakını, dün saat 20.00 sıralarında eve geldi. Zile basan yakını, kapının açılmaması üzerine geri döndü.Gece yarısı yeniden eve gelen aynı kişi, yine kapının açılmaması üzerine durumu polise bildirdi.

        Olay yerine gelen polis ekipleri, Cumhuriyet savcısının talimatıyla kapıyı çilingir yardımıyla açtı.DHA'da yer alan habere göre eve giren polis ekipleri, salonda Selim Şimşek ve çocukları Ceren ile Ali Çınar'ın ele ele cansız bedenlerini buldu. Evin diğer bölümlerini de kontrol eden polis, banyoda da anne Sultan Şimşek'in cesedini buldu.

        REKLAM

        ÖN OTOPSİ SONUCU: ÖLÜM NEDENİ SİYANÜR

        Habertürk'ten Gizem Türemen'in bildirdiğine göre adli tıbba gönderilen Şimşek ailesinin cansız bedenlerine otopsi işlemi yapıldı. Rapora göre ölümlere neden olan maddenin siyanür olduğu belirlendi. Bilindiği gbii 4 kişilik ailenin intihar olduğunu değerlendiriliyordu.

        O MADDENİN NE OLDUĞU MERAK KONUSUYDU

        Olay dün gece saat 02.00 sularında meydana geldi. Ekipler evde ne olduğu belirli olmayan kimyasal madde tespit etmiş, içerideki koku dikkat çekmişti. Kokudan etkilenen polis ekipleri ve çilingir Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. AFAD ve olay yeri inceleme ekipleri binanın içinde ve dışında inceleme yaptı. Emniyet bina ve çevresinde çok yoğun güvenlik önlemleri aldı, emniyet şeridi çekildi. Apartmanda oturanlar binayı boşalttı. Valilik Şimşek Ailesi ailesinin cesetlerinin incelenmek üzere Adli Tıp'a gönderildiğini bildirmişti. O maddenin siyanür olup olmadığı merak konusuydu. Ön otopsiye göre sözkonusu maddenin siyanür olduğunu tespit edildi.

        REKLAM

        MEKTUPTAKİ PARMAK İZLERİ İNCELENİYOR

        Baba Şimşek bıraktığı mektupta 9 aydır işsiz olup, maddi sıkıntı çektiğini söylemişti. O mektuptaki parmak izleri inceleniyor acaba baba mı yoksa başkası tarafından mı kaleme alındı diye. Ev sahibi Olcay Şahin, Selim Şimşek'in 9 aydır evin kirasını, 10 aydır da aidatı ödemediğini söyledi. Kira ödemediği için dairenin tahliye edilmesi talep edilmiş ve senet imzalatılmıştı. Bunun dışında incelemeler sürüyor. Hayatını kaybeden anne Sultan Şimşek'in öz kardeşi Ceyhan Aydoğmuş ve eşi Yılmaz Aydoğmuş da bir açıklama yaptı. Şimşek ailesinin dini inançlarının çok yüksek olduğunu "o yüzden biz onların intihar ettiklerine hala inanamıyoruz, evet son zamanlarda gerçekten maddi sıkıntıları vardı" diye konuştular. Anne Sultan Şimşek edebiyat öğretmeniydi fakat bir süredir işsizdi ve gelirleri yoktu. Babanın da sabit geliri yoktu, daha önce yazılımcı ve reklamcı olarak çalışıyordu. Polis intiharın sebebinin üzerinde duruyor.

        REKLAM

        TAM OTOPSİ RAPORU YARIN SONUÇLANACAK

        Polis ekipleri evde bulunan cezveden ve yanması dolayısıyla eve yayılan ağır kokudan bahsetmişti. Hayatını kaybeden Sultan Şimşek'in akrabası Erzincan'dan geldi. Cenazeleri almak için Adli Tıp'a gittiler. Antalya'da yaşanan bu üzücü olay Fatih'teki 4 kardeşi de gündeme getirdi. O kardeşler de aslında maddi sıkıntı çektiklerini dile getirmişlerdi. Bunun üzerine siyanür içerek intihar ettikleri ortaya çıkmıştı. Otopsilerin yarın bitmesi gerekiyor.

        TABUTLAR MATKAPLA VİDALANARAK KAPATILDI

        Antalya'da 8 katlı bir binanın en üst katındaki dairede ölü bulunanSelimve SultanŞimşekçifti ile çocukları Ceren ve Ali ÇınarŞimşek'in cenazeleri, polis ve KBRN ekiplerinin çalışmasını tamamladıktan sonra Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

        Cenazelerin konulduğu tabutların kapakları matkapla vidalanarak, kapatıldı.ŞimşekAilesi'nin cenazelerinin, otopsi işlemlerinin ardından toprağa verilmek üzere memleketleri Erzurum'a gönderileceği kaydedildi.

        AVUKAT CİN'İNİDDİALARI

        Antalyalı Avukat Hadi Cin, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, yaşamını yitiren Selim Şimşek ile aynı mahallede oturduklarını belirterek, borçları nedeniyle sıkıntıya girdiğini bıraktığı mektuptan öğrendiğini, burada kime borcu olduğunu yazdığını öne sürdü. Cin'in paylaşımında şu iddialar da yer aldı:

        "Bilgisayar teknikeri Selim maalesef kendisiyle birlikte eşinin ve çocuklarının canına kıymış, sadece Selim biliyormuş herkesin öleceğini."

        'BU KADAR KOLAY ULAŞILMAMALI'

        Avukat Cin, siyanür ve benzer zehirlere bu kadar kolay ulaşılmaması gerektiğini de belirterek, "Buna yönelik mutlaka bir kanun ve önleyici tedbirler alınmalı. Özellikle internetten insanlar bu tip zehirlere ulaşabiliyor ve kargo yoluyla evine kadar gönderiliyor. Benim bir müvekkilim geçen yıl falezlerde siyanür içerek intihar etmişti. Siyanür ve benzer zehirlerin satışının iş amaçlı kullanan belli meslekler haricinde kimseye verilmemesi için hukuki süreç başlatmıştık ama bir sonuç elde edemedik" dedi.

        AA'nın haberine göre, olayda hayatını kaybeden baba Selim Şimşek'in bir süredir işsiz olduğu öğrenildi.

        REKLAM

        Selim Şimşek

        SİYANÜR ENDİŞESİYLE BİNA TAHLİYE EDİLDİ

        Polis ekipleri site çevresinde güvenlik önlemi alırken, gelen sağlık görevlileri yaptıkları incelemede Şimşek Ailesi'nin siyanür zehirlenmesine bağlı ölmüş olabileceğini belirtti.Bunun üzerine polis ekipleri, diğer dairelerin kapısını çalarak binayı boşalttı.

        REKLAM

        Evlerinden çıkan bina sakinlerinin bir kısmı yakınlarının evlerine giderken bazıları ise park ve otobüs duraklarında oturdu. Polis, ilaçlarını almak isteyen bina sakinlerinin tek tek evlerine girmesine izin verdi. Sokak ise araç ve yaya trafiğine kapatıldı.

        AFYONKARAHİSAR'DAN ÖZEL EKİP

        İl Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri özel kıyafetler giyerek binada ve çevresinde inceleme başlattı. Dairede siyanür bulunup bulunmadığının tespiti için Afyonkarahisar'dan Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Tehditler (KBRN) ekibi talep edildi.

        VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

        Antalya'da 8 katlı bir binanın en üst katındaki dairede Selim ve Sultan Şimşek çifti ile çocukları Ceren ve Ali Çınar Şimşek'in ölü bulunmasıyla ilgili Antalya Valiliği'nden yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, 9 Kasım Cumartesi günü saat 02.55 sıralarında Konyaaltı ilçesi Siteler Mahallesi'nde oturan yakınlarından haber alamayan bir kişinin, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirmesi üzerine, ilgili ekiplerin olay yerine giderek Cumhuriyet savcısından alınan talimatla çilingir vasıtasıyla dairenin kapısı açılarak içeri girildiği belirtildi.

        REKLAM

        MENŞEİ BELLİ OLMAYAN KİMYASAL MADDE

        İçeride yapılan incelemede, dairenin salon kısmında baba Selim Şimşek, kızı Ceren Şimşek, oğlu Ali Çınar Şimşek'in, banyo kısmında ise anne Sultan Şimşek'in cansız bedenlerinin bulunduğu kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

        "Olay yerine intikal eden ekiplerimizce yapılan ilk incelemede, olayın intihar olabileceği değerlendirilmiş, ikametten menşei belli olmayan kimyasal madde kokusu olduğunun anlaşılması üzerine ilgili birimlere haber verildi. Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı, AFAD Bölge Müdürlüğü ekipleri ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü görevlilerimizce ikamete birlikte girilerek, ölen şahısların cesetleri otopsi işlemleri için Adli Tıp morguna kaldırıldı. Olay yeri muhafaza altına alınarak ikamet detaylı incelenmek üzere mühürlendi. Ayrıca olaya ilk müdahale eden 5 polis memuru ve çilingir, tedbir amaçlı Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Görevlilerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirilmiştir. Uzman ekiplerce gerekli incelemeler devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

        REKLAM

        "EVE SABAH BİR KARGO GELDİ" VE "MEKTUP BULUNDU" İDDİASI

        Eve sabah saatlerinde bir kargo geldiği belirtirken, polis evde yaptığı incelemede, Selim Şimşek'in bıraktığı bir mektup buldu. Bina sakinlerinden Mehmet Var, Saat 03.00 sıralarında kapıcı kapıyı çaldı. 8'inci katta bir ailenin cansız bedenlerinin bulunduğunu söyledi. Polis binayı boşalttı. Komşumuzu çok tanımıyorum" dedi.

        DAİREYE İLK GİREN EKİP HASTANEYE SEVK EDİLDİ

        Diğer bir bina sakini Serkan Abacı ise "Gürültü üzerine uyandım. Kapıyı açıp çıkınca apartman görevlisi 8'inci kattaki bir dairede 4 kişilik ailenin cansız bedenleri bulunduğunu, siyanürden zehirlenmiş olabileceğini söyledi. Ailenin cesetlerinin bulunduğunu belirtti. 'Bunun üzerine apartmanı tahliye ediyoruz' dediler. Bir tane kedim var. Onu alıp çıktım. Aileyi tanımıyorum" diye konuştu.

        REKLAM

        Diğer yandan binaya ilk giren ekip, güvenlik gerekçesiyle hastanede gözetim altına alındı.

        YANIK CEZVE AYRINTISI

        Habertürk'ten Mustafa Şekeroğlu'nun haberine göre de ekipler, evde yapılan çalışma sırasında, mutfakta, dikkat çeken bir detaya ulaşıldı. Yetkililer, mutfakta tüpün üzerinde yanmış bir kahve cezvesi buldu. Yapılan ilk incelemede cezvenin ateş üzerinde uzun süre kaldığı ve yandığı öğrenildi. Yetkililer, cezvenin içinde ne kaynatıldığı konusunda da inceleme başlattı.

        Olay yeri inceleme ekipleri evde özel kıyafet giyerek inceleme bulundu.

        "YANIK ETE BENZER BİR KOKU"

        Hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edilen site yöneticisi Duygu Kozan, ise şu bilgileri verdi: "Polis çilingir yardımıyla kapıyı açtı. İçeri girdiğimizde evden yanık ete benzer koku geliyordu. Görmek istemediğimi söyledim. Baba ve iki çocuğunun cesedi salonda, annenin cesedi ise banyoda klozetin yanındaymış. Kokudan rahatsız olduk. Bizi tedbiren Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdüler. Burada bütün giysi ve takılarımızı çıkardık. Solüsyonlu su ile bizi yıkadılar. Ben kontrollerin ardından taburcu olmak istediğimi söyledim. Evrakımı imzalayıp çıktım."

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa