Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Son dakika NAVTEX ilanı! Doğu Akdeniz'de yeni NAVTEX ilan edildi! Oruç Reis limandan ayrıldı - Haberler

        Türkiye, araştırma gemisi Oruç Reis için Doğu Akdeniz'de Meis Adası'nın güneyi için 22 Ekim saat 21.00'e kadar yeni Navtex yayınlandı.

        Geçtiğimiz günlerde Türkiye, 1923 Lozan Antlaşması çerçevesinde Midilli Adası'nın gayri askeri statüsünün ihlal edildiği gerekçesiyle yeni bir NAVTEX ilan etmişti.

        TÜRKİYE VE YUNANİSTAN'DAN KARŞILIK NAVTEX İLANI

        Türkiye ve Yunanistan arasında NATO Karargahı'nda yapılması planlanan toplantı öncesinde Yunan yetkililer, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kapsayacak şekilde Ege Denizi’nde atış eğitimleri için NAVTEX ilan etmişti. Türkiye'de buna karşılık 28 Ekim'de atış eğitimleri için NAVTEX duyurusunda bulunmuştu.

        REKLAM

        ORUÇ REİS LİMAN'DAN AYRILDI

        NAVTEX ilanının ardından Antalya Limanı'nda demirleyen Oruç Reis araştırma gemisi, limandan ayrılarak görev yapacağı bölgeye hareket etti.

        Yeni NAVTEX yayımlanmasının ardından Antalya Limanı'ndan ayrılıp, Konyaaltı sahili açığına demirlenen Oruç Reis, saat 09.00 itibariyle demir aldı. Türkiye'nin ilk ve tek sismik araştırma gemisi Oruç Reis, Kaş ilçesi açıklarına doğru hareket etti. Oruç Reis, Kaş ve Meis Adası güneyinde 10 gün süreyle sismik araştırma yapacak.

        NAVTEX NEDİR?

        Navtex, denizcilere, meteoroloji tahminleri, seyir bilgileri, aciliyet, emniyet ve denizde çalışma yapılan sahalar hakkında bilgi veren haberleşme cihaz sistemidir. Ülkelerin Deniz Kuvvetleri, yapacağı eğitim ve tatbikatların bilgisini önceden duyurarak bu sahalara girilmemesi konusunda uyarılarda bulunuyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa