Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika haberler... Halit’in katillerine istenen ceza belli oldu

        İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu olarak yargılanan sanıklar Emrah Yaşar ve Erhan Kurdal ile ilgili savcı görüşünü açıkladı.

        SANIKLARLA KARŞILAŞTILAR

        Habertürk’ten Serdar Kulaksız’ın haberine göre, savcı görüşünde, olayın nasıl yaşadığını anlattı. Halit Ayar ve arkadaşlarının eğlenmek amacıyla Taksim’e gittiklerini belirtti. Şişhane durağında Halit Ayar ve arkadaşlarının sanıklar Emrah Yaşar ve Erhan Kurdal İle karşılaştıklarını anlattı.

        "PARA İSTEDİ"

        Sanıklardan Erhan Kurdal’ın mağdurlardan ilk önce bira istediği ardından da para istediğini belirten savcı, Erhan Kurdal’ın ilk haksız hareketi başlattığını ve elindeki bira şişesiyle mağdurlardan Tolga’ya vurduğunu anlattı.

        "SIRTINDAN BIÇAKLAMAYA DEVAM ETTİ"

        Kavgaya sanık Emrah Yaşar’ın da katıldığını anlatan savcı, bu sanığın Halit Ayar’ı göğsünden yaraladığı, yere düşünce de sırtından bıçaklamaya devam ettiğini ifade etti. Diğer sanık Erhan Kurdal’ın da yerden kalkmak isteyen Halit Ayar’ın karnına tekme attığını belirtti.

        EMRA YAŞAR’A MÜEBBET

        Savcı, sanıklardan Emrah Yaşar’ın, Halit Ayar’ı bıçaklayarak kasten öldürmek suçundan müebbet hapis ve mağdur Sinan N.’yi bıçakla yaralayarak “kasten öldürmeye teşebbüs” ettiği gerekçesiyle 15 yıla kadar hapsini talep etti.

        ERHAN KURDAL’A AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENDİ

        Savcı, Halit Ayar’ın yaralı şekilde yerde yatarken tekmeleyen sanık Erhan Kurdal hakkında ise, yağma suçunu işleyememenin verdiği infialle nitelikli kasten öldürme eylemine katıldığını belirterek ağırlaştırılmış müebbet ve nitelikli yağmaya teşebbüs suçundan 11 yıla kadar hapis talep etti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa