Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Son dakika haberi Trump'ın mitinginde ateş açıldı | Dış Haberler

        Eski ABD Başkanı Trump'ın Pensilvanya eyaletindeki miting konuşması sırasında çok sayıda silah sesi duyuldu. Kulağını tuttuğu görülen Trump yere doğru eğildi.

        Güvenlik güçleri Cumhuriyetçi başkan adayının üstüne kapandı ve Trump hızla kürsüden uzaklaştırıldı. Trump'ın yüzünden kan akması da dikkati çekti

        GİZLİ SERVİS: SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ, MİTİNGE KATILAN 1 KİŞİ ÖLDÜ, 2 KİŞİ YARALANDI

        ABD Gizli Servisi, Trump'ın mitingine katılan bir kişinin hayatını kaybettiğini, iki kişinin ağır yaralı olduğunu açıkladı. Gizli Servis şüpheli saldırganı etkisiz hale getirildiğini de bildirdi.

        Gizli Servis Sözcüsü Anthony Guglielmi, eski ABD Başkanı Trump'a yönelik saldırının, miting alanının dışından gerçekleştirildiğini bildirdi.

        Guglielmi, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Trump'ın Pensilvanya'daki mitingi sırasında, şüpheli bir saldırganın, miting alanının dışındaki yüksek bir yerden sahneye doğru birçok kez ateş ettiğini açıkladı.

        Guglielmi, Gizli Servis'in duruma hızla koruyucu önlemlerle yanıt verdiğini kaydederek, Trump'ın güvende olduğunu ve genel tıbbi durumunun değerlendirildiğini aktardı.

        Soruşturmanın sürdüğünü belirten Guglielmi, ABD Federal Soruşturma Bürosunun (FBI) resmi olarak bilgilendirildiğini duyurdu.

        SAĞLIK DURUMU İYİ

        FOTO: AA
        FOTO: AA

        ABD'de, Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump'ın sözcüsü Steven Cheung, Pensilvanya'daki seçim kampanyası sırasında yaşanan olay hakkında, Trump için "Durumu iyi ve yerel bir tıbbi tesiste kontrol ediliyor." dedi.

        Cheung, seçim mitingi sırasında yaşanan olay hakkında açıklama yaptı.

        Sözcü Cheung, "Başkan Trump, bu iğrenç eylem sırasında hızlı davranan korumalara ve ilk müdahale ekiplerine teşekkür ediyor. Durumu iyi ve yerel bir tıbbi tesiste kontrol ediliyor. Daha fazla ayrıntı gelecek." ifadesini paylaştı.

        Trump'ın, Pensilvanya'nın Butler şehrinde miting sırasında kürsüde konuşurken, silah seslerine benzer patlamalardan sonra kulağından yaralandığı ve sağ yanağından kanlar aktığı görülmüştü.

        Korumaları olaya acil müdahale ederek, Trump'ı kürsüden indirmişti.

        Trump'a bir suikast girişimi olup olmadığıyla ilgili incelemeler sürüyor.

        REKLAM

        BIDEN BİLGİLENDİRİLDİ

        Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden'ın, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın, Pensilvanya'da seçim kampanyası sırasında yaşadığı "olay hakkında" bilgilendirildiğini duyurdu.

        Beyaz Saray'dan, konuya ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

        Açıklamada, "ABD Başkanı Biden, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın, Pensilvanya'da seçim kampanyası sırasında yaşadığı 'olay hakkında' bilgilendirildi." ifadesi kullanıldı.

        BIDEN: ABD'DE BU TÜR HASTALIKLI ŞİDDETE YER YOK

        ABD Başkanı Joe Biden, herkesin, eski Başkan Donald Trump'a yönelik saldırıyı kınaması gerektiğini belirterek, "ABD'de bu tür hastalıklı şiddete yer yok." dedi.

        Biden, Trump'a yönelik saldırının ardından, basına kısa bir açıklama yaptı.

        Bu tür olayların gerçekleşmesine izin verilmemesi gerektiğinin altını çizen Biden, "Buna asla göz yumamayız." diye konuştu.

        Joe Biden, herkesin bu şiddeti kınaması gerektiğini belirtti.

        ABD Başkanı Biden, "ABD'de bu tür hastalıklı şiddete yer yok." vurgusu yaptı.

        TRUMP'I TELEFONLA ARADI

        Biden, silahlı saldırıya uğrayan rakibi Donald Trum'u telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

        HARRIS: HEPİMİZ KINAMALIYIZ

        ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris de, yaptığı yazılı açıklamada saldırıyı kınayarak, Trump'ın olayı hafif yaralı olarak atlatmasından mutluluk duyduğunu ifade etti. “Trump, ailesi ve bu anlamsız silahlı saldırıdan etkilenen ve yaralanan herkes için dua ediyoruz” diyen Harris, “Bu tür şiddet olaylarının ulusumuzda yeri yoktur. Hepimiz bu iğrenç eylemi kınamalı ve daha fazla şiddete yol açmaması için üzerimize düşeni yapmalıyız” ifadelerini kullandı.

        ABD GİZLİ SERVİSİ: TRUMP GÜVENDE

        FOTO: AA
        FOTO: AA

        ABD Gizli Servisi, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın Pensilvanya'daki seçim kampanyasında yaşadığı olaydan sonra koruma altına alındığını ve güvende olduğunu bildirdi.

        ABD Gizli Servis Sözcüsü Anthony Guglielmi, X sosyal medya hesabından, bir mesaj paylaştı.

        Trump'ın, Pensilvanya'da düzenlediği seçim kampanyası sırasında "bir olay gerçekleştiğini" aktaran Guglielmi, "Gizli Servis, eski Başkanı koruma altına almıştır ve kendisi güvendedir." bilgisini verdi.

        Guglielmi, "Bu artık Gizli Servis'in yürüttüğü bir soruşturmadır, bilgi olması halinde paylaşılacaktır." ifadesini kullandı.

        Eski ABD Başkanı Trump'ın, Pensilvanya'da düzenlediği seçim kampanyası sırasında silah sesleri duyulmuş, Trump hızlıca kürsüden uzaklaştırılmıştı.

        ELON MUSK'TAN DESTEK

        Tesla, SpaceX ve X'in patronu Elon Musk, saldırının ardından attığı tweet'le Trump'a desteğini açıkladı. Teknoloji milyarderi Musk, "Başkan Trump'ı tamamen destekliyorum ve bir an önce iyileşmesini umuyorum" dedi.

        EYALET VALİSİ SHAPIRO: BU ŞİDDET KABUL EDİLEMEZ

        Pensilvanya Valisi Josh Shapiro yaptığı açıklamada 'Bu şiddet kabul edilemez' ifadelerini kullandı.

        Öte yandan Temsilciler Meclisi, senatörler, Cumhuriyetçi Parti ve Demokrat Parti'den ard arda gelen mesajlarda Trump'a geçmiş olsun dendi.

        SÖZCÜDEN KORUMA VE EKİPLERE TEŞEKKÜR

        Trump'un sözcüsü yaptığı açıklamada saldırı sırasında hızlı davranan korumalar ve ilk müdahale yapılan ekiplere teşekkür etti.

        BAŞSAVCI GOLDINGER'DEN AÇIKLAMA: OLAY YERİNDE 1 KİŞİ ÖLDÜ

        Butler Bölge Başsavcısı Richard Goldinger, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın seçim kampanyası sırasında meydana gelen saldırıda, ateş eden kişinin ve olay yerinde bulunan bir kişinin öldüğünü bildirdi.

        Goldinger, olaya ilişkin açıklama yaptı.

        Trump'ın, Pensilvanya'da düzenlediği seçim kampanyası sırasında gerçekleşen olay hakkında bilgi veren Goldinger, "Seçim kampanyası sırasında meydana gelen saldırıda, ateş eden kişi ve olay yerinde bulunan bir kişi öldü." ifadesini kullandı.

        Goldinger, eski ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik silahlı saldırıyı gerçekleştiren kişinin, bulunduğu noktaya nasıl ulaştığının çözülmesi gerektiğini söyledi.

        Goldinger, saldırıya dair CNN'e konuştu.

        Olay yerindeki bir izleyicinin öldüğünü doğrulayabileceğini ve konuya dair kendisine aktarılanlardan daha fazlasını bilmediğini vurgulayan Goldinger, "Durumu ciddi olan ve hastaneye kaldırılan ikinci biri var. Saldırgan hayatını kaybetti." dedi.

        "ORAYA NASIL ULAŞTIĞINI ÇÖZMEMİZ GEREKİYOR"

        Richard Goldinger, şüpheli saldırganın, miting alanının dışında olduğuna işaret ederek, "Gerçekten, bulunduğu noktaya nasıl vardı bilmiyorum ama alanın dışındaydı. Oraya nasıl ulaştığını çözmemiz gerekiyor." ifadesini kullandı.

        Miting alanının şu anda "suç mahalli" olduğuna dikkati çeken Goldinger, mitinge katılan pek çok kişinin bulunduğunu ve herkesi oradan çıkarmanın zor olduğunu dile getirdi.

        Goldinger, şüpheli saldırganın kimliğine ilişkin, kendisine bilgi verilmediğini sözlerine ekledi.

        PENSILVANYA SAVCISI: SALDIRGANLI BİRLİKTE İKİ KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

        Pensilvanya Savcısı ise 'saldırganla birlikte iki kişi öldürüldü, kurşun Trump'ın kulağını sıyırdı geçti' ifadelerini kullandı.

        SALDIRGAN ÇATIDA ÖLDÜRÜLDÜ İDDİASI

        Bir çatıdan 125 metre uzaklıktan ateş ettiği öne sürülen tetikçinin öldürüldüğü iddia edildi. O onlar kameralara yansıdı.

        SALDIRI SUİKAST GİRİŞİMİ OLARAK SORUŞTURULUYOR

        ABD güvenlik yetkilileri, eski ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik, Pensilvanya'da seçim kampanyası sırasında gerçekleştirilen saldırının, suikast girişimi olarak soruşturulduğunu duyurdu.

        AP, bilgiyi ABD güvenlik yetkililerine dayandırdı.

        Haberde, Trump'a yönelik, Pensilvanya'da seçim kampanyası sırasında gerçekleştirilen saldırının, suikast girişimi olarak soruşturulduğu bildirildi.

        Haberin görselleri AA tarafından servis edilmiştir

        Ayrıntılar gelecek...

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa