Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika haberler: Kadının oklavalı savunmasına 'meşru müdafaa' ve beraat! - Günün Haberleri

        Kayseri'de olay, geçen yıl 26 Şubat'ta meydana geldi. İddiaya göre, B.S. (36), kocası A.S.'nin (42) tıraş olmasını ve duş almasını istedi. Çift arasında bu yüzden çıkan tartışma kavgaya dönüştü.

        KADIN OKLAVA İLE KENDİNİ SAVUNDU

        DHA'da yer alan habere göre A.S., eşinin saçından tutup sürükledi, ardından da gözüne kafa attı. B.S. ise kocasının saldırısı sonrası oklava ile kendini savunarak eşini darp etti ve tırnakları ile de yüzünü çizdi.

        İKİSİNE DE DAVA AÇILDI

        Çiftin birbirlerinden şikayetçi olmasının ardından her ikisi hakkında da 'Eşe karşı kasten yaralama' suçundan dava açıldı.

        KARAR DURUŞMASI YAPILDI

        REKLAM

        Kayseri 12'nci Asliye Ceza Mahkemesi´nde görülen davanın karar duruşmasında tutuksuz yargılanan müşteki sanık çift hazır bulundu. Eşinin kendisinden 2 kez tıraş olmasını ve duş almasını istediğini anlatan sanık A.S., "Eşim ile tartıştık. Oklava ile vurdu. Şikayetçi değilim. Önce ben onu darp ettim. Hakaret edince böyle oldu" dedi.

        "BEN KENDİMİ SAVUNDUM"

        Kocasından şikayetçi olmadığını söyleyen B.S. ise "Eşim sinirlerine hakim olamıyor. Olay günü de sinirlendi, beni darp etti. Ben de kendimi savundum. Oklava ile vurdum, yüzünü çizdim" diye konuştu.

        KOCAYA 3 BİN 360 TL PARA CEZASI

        Mahkeme hakimi Birol Küçük, sanıklardan A.S.'yi, 'Eşe karşı kasten yaralama' suçundan 168 gün karşılığı 3 bin 360 TL para cezasına çarptırdı.

        KADINA 'MEŞRU MÜDAFAADAN' BERAAT

        Hakim, sanığın daha önce sabıkasının olması nedeniyle cezasında erteleme yapmadı. Sanık kadın E.S.'nin ise aynı suçtan, eşinin şiddetine maruz kaldığı için kendisini savunduğu gerekçesiyle `meşru müdafaa´ kapsamında beraatine hükmedildi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Alper Uruş
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa