Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Son dakika: Güneri Cıvaoğlu hayatını kaybetti! Güneri Cıvaoğlu kimdir?

        Türk basının usta isimlerinden Gazeteci Güneri Cıvaoğlu 85 yaşında tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

        Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özay Şendir, "Güneri ağabeyi kaybettik" diye duyurdu.

        İstanbul'da bir restoranda dengesini kaybederek düşen gazeteci Güneri Cıvaoğlu 21 Temmuz'da hastaneye kaldırılmıştı. Düşme sırasında başını çarpan Cıvaoğlu yoğun bakımda tedavi görüyordu.

        Cıvaoğlu'nun cenazesinin perşembe günü saat 11.00'de Milliyet gazetesinde düzenlenecek törenin ardından Teşvikiye Camisi'nden kaldırılacağı belirtildi.

        GÜNERİ CIVAOĞLU KİMDİR?

        1939 yılında Ankara'da doğan Güneri CIvaoğlu, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Akis dergisi, Yeni İstanbul gazetelerinde muhabir olarak mesleğe başlayan Civaoğlu, TRT'nin kuruluş sürecinde sabah haberlerini hazırlayan ekipte yer aldı.

        REKLAM

        Daha sonra Strasbourg Üniversitesi'nde ekonomi eğitimi alan Cıvaoğlu, Tercüman gazetesinin Genel Yayın Yönetmenliğini yaptı.

        13 yıl boyunca Sabah gazetesinde köşe yazarlığı yapan Cıvaoğlu, 1996 yılından bu yana ise Milliyet gazetesinde başyazarlık yapıyordu.

        İstanbul Barosu'nda kayıtlı bir avukat da olan Güneri Cıvaoğlu, bir süre İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde gazetecilik hakkında ders verdi.

        CIVAOĞLU İÇİN TAZİYE MESAJLARI

        Müsavat Dervişoğlu: Türk basınının önemli, öncü temsilcilerinden, ekolleşen bir isim; usta gazeteci Güneri Cıvaoğlu’nun vefatını üzülerek öğrendim. Merhuma rahmet, ailesi, sevenleri ve basın camiasına başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.

        Mansur Yavaş: Türk basınının duayen isimlerinden, gazeteciliğin usta kalemlerinden Güneri Civaoğlu’nun vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum.

        Uğur Dündar: Değerli meslek büyüğümüz Güneri Cıvaoğlu'na Allah'tan rahmet, acılı ailesi, meslektaşları ve okurlarına başsağlığı dilerim. Mekânı cennet olsun.

        Cüneyt Özdemir: Güneri Civaoğlu son nefesine kadar yazılarını yazmayı bırakmayan, gazeteciliğe sınıf atlatan, garibanizm güzellemelerinden kurtaran klas bir adamdı. Aramızdan ayrıldı... Bizim mahallenin yakışıklı abisi bence güzel bir hayat yaşadı. Uğurlar olsun, ruhu şad olsun...

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa