Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Son dakika: Sınavlar iptal mi? Kreşler açılacak mı? Açıklama geldi
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "4 Ocak'ta okullar açıldığında hangi sınavların yapılacağını belirledik. Şu ana kadar yapılmış olan sınavlar geçerli sayılacak" açıklamasında bulundu.

        KREŞLER AÇIK OLACAK MI?

        Bakan Ziya Selçuk, "Çalışan annelerin okul öncesi kurumlarına çocuklarını verebilmeleri konusunda olumlu bir haber de yansıyacak diye düşünüyorum. Onunla ilgili çalışmalar devam ediyor. Gün içinde tüm milli eğitim müdürlüklerine, okullara bilgiyi geçmiş oluruz" dedi.

        5 GÜN VE GÜNDE 6 ETKİNLİK SAATİ

        Milli Eğitim Bakanı Selçuk: "(Okul öncesi eğitim) Haftada 5 gün ve günde 6 etkinlik saati süreyle aralıksız yüz yüze eğitim yapılacak ve bir etkinlik saati 30 dakika olacak şekilde planlanacaktır." dedi.

        REKLAM

        Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Resmi ve özel tüm anaokulu, ana sınıfı ve uygulama sınıflarında haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılmasının uygun olacağı değerlendirilmiştir. Okul öncesi eğitim kurumlarında, 5 gün ve günde 6 etkinlik saati yüz yüze eğitim yapılacak ve bir etkinlik saati 30 dakika olarak planlanacak. Fiziki imkanları uygun olan okul öncesi eğitim kurumlarında, salgınla ilgili tüm tedbirlerin alınması şartıyla çocuk kulüpleri açılabilecek" ifadelerine yer verildi.

        ÇOCUĞUNU OKULA GÖNDERMEK İSTEMEYENLER...

        Okula kayıtlı olup yüz yüze eğitimi tercih etmeyen ailelerin çocuklarının kayıtları silinmeyecek olup, bu çocukların da EBA Anaokulu'nu izlemeleri ve diğer eğitim materyallerinden yararlanmaları için gerekli önlemler alınacak.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada "Ara tatilde olan okullardaki eğitim-öğretim, yıl sonuna kadar uzaktan devam edecek" demişti.

        81 İLE GENELGE

        Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un imzasıyla 81 ile 'Yüz Yüze Eğitime Ara Verilmesi' konusunda gönderilen genelgede ise şu ifadelere yer verilmişti: "4 Ocak 2021 tarihine kadar yüz yüze veya uzaktan olmak üzere hiçbir şekilde sınav yapılmayacaktır. Bu tarihten sonra sınavların; ölçme ve değerlendirmeye ilişkin usul ve esaslar kapsamında okul ortamında yüz yüze yapılması planlanmaktadır."

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa