Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Son dakika! Fenerbahçe resmen açıkladı: Ali Koç'un ilk transferi Comolli... (Fenerbahçe haberleri) - Futbol Haberleri

        Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklama şöyle:

        "Kulübümüz, daha önce St. Etienne FK, Monaco FK, Arsenal FK, Tottenham FK, Liverpool FK gibi kulüplerde çeşitli kademelerde görev yapmış olan futbol adamı Damien Comolli ile 3 yıllık anlaşma sağladı.

        Damien Comolli, Sportif Direktörümüz olarak önümüzdeki 3 yıl boyunca futbol şubemizdeki tüm futbol operasyonlarını yönetecek. Comolli aynı zamanda futbolcu izleme, işe alım, altyapı gelişimi ve yönetim kurulumuza tavsiye gibi konulardan da sorumlu olacak.

        Yeni sportif direktörümüz Damien Comolli, konuyla ilgili websitemize yaptığı açıklamada “Tarihi ve gelenekleri olan böyle bir kulübün bir parçası olmaktan ve bu aileye katılmaktan dolayı çok mutluyum. Görevime başlamak için sabırsızlanıyorum. Yeni dönemde, kulübümüzdeki herkes, tüm maçlarda stadımızın taraftarlarımız tarafından doldurulacağını görmek için sabırsızlanıyor. Daha önce bu statta birçok maç izledim, taraftarlarımızın tutkusunu ve yaratacakları atmosferi görmek için sabırsızlanıyorum.” ifadelerini kullandı.

        Kulübümüzün Sportif Direktörü Damien Comolli ile ilgili olarak Başkanımız Sayın Ali Koç: “Damien Comolli uzun süredir irtibatta olduğumuz ve konuştuğumuz bir isim. Kendisi, Avrupa’nın çok önemli kulüplerinde görev almış, değerli bir futbol adamı. Uzun vadeli planlamalarımız çerçevesinde, hayal ettiğimiz Fenerbahçe futbol takımı için bir yola çıktık ve ilk adımlarımızı atmaya başladık. Damien Comolli’ye Fenerbahçe’de başarı, mutluluk ve şampiyonluk dolu yıllar diliyorum.” şeklinde konuştu.

        Sportif Direktörümüz Damien Comolli’nin imza töreni ve basın toplantısı, 12 Haziran Salı günü saat 14:00’te, stadımızda bulunan 1907 Tribünü’nde gerçekleştirilecektir."

        DAMİEN COMOLLİ KİMDİR?

        13 Aralık 1972 doğumlu olan Damien Comolli, kariyeri boyunca antrenörlük,gözlemcilik ve futbol direktörlüğü gibi görevler üstlendi. Monaco, St. Etienne, Arsenal, Tottenham ve Liverpool gibi önemli kulüplerde çalıştı. 1996 yılında Arsenal’da 7 yıl boyunca gözlemci olarak görev yaptı. 2004-08yılları arasında Tottenham’da futbol direktörlüğü yaptı. 2010 yılında Liverpool’da futbol direktörlüğü görevini üstlendi. 2012’de kulüpteki görevinden ayrılırken, bu kararını ailevi sebepler nedeniyle aldığını söyledi. İngiliz basını ise bu kararda son dönemde transferlerde istenen başarının sağlanamamasının da yattığını iddia etti.

        FRANSIZ’IN KAZANDIRDIĞI YILDIZLAR

        ARSENAL: Kolo Toure, Emmanuel Eboue, Gael Clichy

        TOTTENHAM: Gareth Bale, Luka Modric, Vedran Corluka, Dimitar Berbatov, Alan Hutton, Kevin-Prince Boateng, Giovani dos Stantos, Younes Kaboul,

        LİVERPOOL: Luis Suarez, Andy Carroll, Charlie Adam, Jordan Henderson, Jose Enrique

        KARİYERİNDEN...

        O OLMASAYDI GARETH BALE ŞU AN BU NOKTADA OLMAYABİLİRDİ!

        Comolli, istatistik bazlı çalışması sayesinde belki de dünya futbolu, büyük bir yıldız kazandı. Çünkü Bale'ın Tottenham günlerinde menajerlik yapan Harry Redknapp, o dönemde Bale'dan kurtulmak istiyormuş!

        Comolli, Gareth Bale transferini şu sözlerle anlatmıştı:

        "Sol kanada sol ayaklı bir oyuncu arıyorduk. O sezon Bale'ın kaç maçını izledim bilmiyorum. İç saha deplasman, soğukta, yağmurlu havada... Bunu sadece Bale için yaptım çünkü inanılmaz bir yetenekti.Onun transferi zorlu bir süreçti çünkü genç bir oyuncuyu almaya kalkarsanız, ailesiyle de iyi ilişkiler kurmanız gerekiyor. 18 yaşında da olsa ona bir şans vermek istedik çünkü kritik nokta Bale'ın kendisiydi."

        "Transferi için onunla konuştuğumuzda bana Premier Lig'in ilk 4-5 sırasındaki takımlarında 18 yaşında bir sol kanat oyuncusu olmadığını söyledi. Ben de 'Biliyorum ancak sen orta sahanın solunda oynayacaksın' dedim. 'Hayır, hayır, orta sahanın solunda oynayabileceğimi sanmıyorum' dedi.Sonrasında ise sadece 'Beni dinle, orta sahanın solunda oynayabilirsin' dedim"

        2008-2009 seoznunun ilk 8 maçında sadece 2 puan toplayabilen Tottenham, Juande Ramos'un görevine son verdi ve yerine Harry Redknapp getirildi. Comolli, Redknapp'ın, Modric ve Bale'dan kurtulmaya çalıştığını öne sürüyor. Fransız futbol adamı, "Benim ayrılmamdan sonra bile Luka Modric'in Juventus'a satılmasını tartışıyorlardı çünkü Modric'in yeteneğine inanmıyorlardı. Bunun da dışında Redknapp, Bale'dan bile kurtulmaya çalışıyordu" sözleriyle o süreci özetledi.

        Redknapp, Comolli'nin bu sözlerini, otobiyografisinde reddetse de Comolli sözlerinin arkasında. "Tottenham'da ömrüm boyumca kalabiliridm çünkü kulüp başkanı Daniel Levy ile harika bir ilişkimiz vardı. Muhtemelen o süreçde Daniel ile konuşmam gerekiyordu."Ona belki de şunları söylemeliydim: 'Daniel, hangi insanları dinliyorsun bilmiyorum ama haksız oldukları ortada çünkü harika oyuncularımız var. İşler yoludna gitmiyorsa bu menajerden dolayıdır.' Ancak bunları söylemedim"

        MONEYBALL'DAN ETKİLENMİŞ!

        Comolli'nin yakın arkadaşları, ABD sporunda bir dönemi değiştiren ve efsane olarak bilinen Billy Beane'den etkilendiğini dile getiriyor. Beane'in beyzbol üzerinde kökten bir değişime neden olduğu sistemin adı ise Moneyball.

        FELSEFESİ, FİLMLERE KONU OLDU!

        Moneyball, alacağı oyuncuları veri tabanlı analiz yöntemini kullanarak seçip beyzbolda devrim yapan spor yöneticisi Billy Beane’in felsefesine verdiği isim. Beane’in hikayesi, önce aynı adla kitaplaştırıldı. Daha sonra Brad Pitt’in kendisini canlandırdığı bir filmle beyaz perdeye yansıyıp Oscar’a aday oldu.

        TÜRKİYE HAKKINDA KONUŞMUŞLARDI!

        1907 Fenerbahçe Derneği, 2016 yılında Comolli ile bir röportaj gerçekleştirmiş ve Türk futbolunu konuşmuştu. Comolli'nin o açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

        "Sportif direktörlük görevi, scoutluk geçmişinden, teknik direktörlük geçmişine, futbolculuktan, daha önce iş yaşamında bulunanlara kadar çok çeşitli görevlerde bulunmuş kişilerden oluşabilir. Genellikle oyuncu seçimlerinde, teknik direktör seçimlerinde ,transferlerin müzakere edilmesinde , yeni gelişmelerin takibinde , (sağlık gibi spor bilimlerinin ) antrenman ve tesisler ile ilgili konularda benim için özellikle önemli olan video ve analizler gibi çeşitli konumlarda görev alır ama dediğim gibi kulüpten kulübe değişebilir."

        "Sportif direktöre sahip olmanın en önemli avantajı devamlılıktır. Futbol endüstrisinin kayganlığı sebebiyle bir sportif direktörünüz olmaması teknik direktörünüzün asıl sorumluluğuna daha az yoğunlaşması anlamına gelir. Ayrıca Premier Lig’te bir teknik direktörün işe başladığı kulüpte görev yapma süresi ortalama 18 aydır. 20 yıl boyunca teknik direktörlük yapmış tek kişi var onu bu datanın dışında tutarsak bu süre 13-14 aya düşüyor. Premier Lig’deki gibi hızlı rotasyon yaşanan liglerde sportif direktörlüğünüz yoksa futbol devamlılığınız yoktur."

        "Bugün tekrar bir kulüpte görev alsam kulübü, yönetimi, yöneticileri anlamam en az 3 ayımı alır. Örneğin ben Liverpool’a gitmeden önce Arsenal ve Tottenham’da çalışmıştım. Liverpool İngiltere’nin kuzeyinde ülkenin güneyinden kültür olarak tamamen farklı bir şehir ve daha önce aynı ülkeden iki farklı kulüple çalışmama rağmen şehri, kulübü ve kültürü anlamam 3 ayımı aldı."

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa