Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kırgızistan'da önemli açıklamalar

        Cumhurbaşkanı Recep TayyipErdoğan, resmi bir ziyaret kapsamında bulunduğu Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te Türkiye-Kırgızistan İş Forumuna katıldı.Programda yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(Kırgızistan ile) İkili iş birliğimizi zehirleyen FETÖ yılanının başını ezmemiz ve bu tehdidi ortadan kaldırmamız gerekiyor.Bu örgüt mensuplarının hiçbir dost ülkede ellerini kollarını sallayarak gezmelerini istemiyoruz. Biz, adalet istiyoruz." dedi.

        "DOLARIN EGEMENLİĞİNE SON VERMEMİZ GEREKİYOR"

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kur manipülasyonuyla, Türkiye'nin güçlü ve sağlam ekonomisi üzerinde şüphe bulutları oluşturmaya çalışıyorlar."ifadesini kullandı.

        REKLAM

        "Özellikle uluslararası ticaretin dolara bağımlılığı giderek daha büyük bir sorun haline gelmeye başladı." diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

        "Bizler artık aramızda yerli ve milli parayı kullanmak suretiyle doların egemenliğine bir defa yavaş yavaş son vermemiz gerekiyor."

        "BİRİLERİNDEN İZİN ALACAK DEĞİLİZ"

        "Türkiye olarak, savunma sanayi başta olmak üzere, ekonomide de bağımsızlığımızı tam anlamıyla tesis etmekte kararlıyız. Biz Rusya ile S-400 anlaşması yaptık. Birileri bundan rahatsız oluyor. Kusura bakmayın, birilerinden izin alacak değiliz."

        Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov ile İmam SerahsiCamisi'nin açılışına katıldı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa