Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde "Genişletilmiş İl Seçim İşleri Başkanları Toplantısı"na katıldı. Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

"Demokrasilerde sandık namustur. Siz sahada ne kadar çalışırsanız çalışın seçimin kazanıldığı yer sandıktır. Sandığa sahip çıkmazsak, millet iradesinin yönetime yansımasını temin edemeyiz.

Read more!

"ARSLANKÖYLÜ KADIN: REY DEMEK IRZ DEMEKTİR"

CHP 1946 seçimlerini açık oy gizli tasnif usulüyle kazandıktan sonra yetinmemiş, bu sefer 1947 yılında yapılan muhtarlık seçimlerine dikmiştir. Mersin'e bağlıTorosların tepesindeki Arslanköy'de zalim muhtarı değil, Demokrat Partili adayı desteklemek için sandığı beklemektedir. Ancak Demokrat Parti'ye oy vereceği bilinenler sandığa yaklaştırılmaz. Ahali oyunu verir ve sandık kapanır. Sandık görevlisi CHP'nin kazanamayacağını görünce, oy sayımını ertesi güne bırakmak ister. Bunun üzerine Arslanköylü kadınlar sandığın başka yere götürülmesine izin vermezler. Bu kahraman kadınlar sabaha kadar sandığı beklerler. Ertesi gün yapılan sayımda Demokrat Partili muhtar adayı 10 kat farkla kazanır. CHP'lilerin itirazıyla il valisi seçimin yenilenmesine karar verir. Sarhoş bir zabitin bulunduğu jandarmayla köylüler arasında nahoş hadiseler yaşanır. Çok sayıda Arslanköylü gözaltına alınıp demir parmaklılararasına atılır. Bu olay bir isyan havasına büründürülüp sanıklar için idam istenir. CHP bu. Yargılananlar arasında bulunan Elif isimli kahraman bir kadın, hakime 'Rey demek ırz demektir. Soruyorum size reyimizi ırzımızı mı teslim edek' diyerek idama meydan okumuştur. Demokrat Partili isimlerin avukatlığını yapanlar ya beraat ederler ya küçük cezalar alarak beraat ederler. Tarihe 47 hadisesi olarak geçen bu olay çok önemlidir.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ