Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika: CHP Meclis yönetimi belli oldu

        CHP Meclis Başkanvekili Ankara milletvekili Levent Gök, Grup Başkanvekilleri Sakarya milletvekili Engin Özkoç, İstanbul milletvekili Engin Altay ve Manisa milletvekili Özgür Özel oldu

        CHP TBMM Grubu, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

        CHP TBMM Grubu'nun 27. Yasama Dönemi'nin ilk toplantısı, basına kapalı yapıldı.

        Toplantıda CHP'nin grup yönetimi belirlendi. Mevcut grup başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç'un yeniden seçildi.Ayrıca TBMM yönetimi için CHP'ye düşen Başkanlık Divanı üyelikleri de seçildi.

        ÖZGÜR ÖZEL'DEN AÇIKLAMA

        CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç ilk turda seçildiler. Levent Gök Meclis Başkanvekili adayımız olarak belirlendi. Birlik ve beraberlik halinde grup başkan vekillerimiz ve Meclis Başkanvekilimizi belirlemiş olduk" dedi.

        Özel şunları söyledi:

        "Yetkileri elinden alınmış, OHAL ile yasama yetkisi Cumhurbaşkanlığı tarafından kurulan Bakanlar Kurulu tarafından kurulan bir yapı var. Dünkü tabloyu çok konuştuk. Adalet ve Kalkınma Partisi, hiçbir yöneticinin olmadığı en fazla 50 kişinin salonda bulunduğu şekilde yemin ettiler. Meclis ile ilgili tasarrufları yok. Bu Meclis'in parlamenter sisteme döneceğine inanan anamuhalefet partisi olarak Meclis'e sahip çıkmaya devam edeceğiz. Meclis'te kaç milletvekilini yemin ettirdiğiniz değil, kaç milletvekili bulundurduğunuz önemli. Tüm konularda vatandaşın taleplerini yerine getirmeye devam edeceğiz. Kimse umudunu Meclis'ten kesmesin. Bu Meclis'i ne Recep Tayyip Erdoğan kurdu, ne o kapatabilir. Mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz.

        Meclis başkan adayımız çarşamba günü belirlenip açıklanacak. Yarınki yemin töreninde CHP bulunacak. Cumhurbaşkanının bağımsız ve tarafsız olduğu dönemde CHP onu ayakta karşıladı.Artık tarafsız bir cumhurbaşkanı yok. Tarafsızlığını yitirmiş bir kişiye karşı ayağa kalkma gibi bir şey yok. Yasama organının da yürütmenin karşısında ayağa kalkmasını kimse beklemesin."

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa