Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Bakan Selçuk'tan müjde! Okula "arkadaş" geliyor!

        Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, barınaktan alıp bakanlığın bahçesinde baktıkları 'Pergel' isimli köpeğin fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşarak öğrenciler için şu müjdeyi verdi:

        "Pergel barınaktan geldi. Okullarımızın da alabilmesi için bir çalışma başlattık. “Bir bu mu kaldı?” dediler. Emin olun, müfredata hayvan sevgisine dair bir yazı koymakla, okul bahçesine çocuğun seveceği, günaydın diyeceği bir can koymak arasında, “sevgi” kadar büyük bir fark var." Bakan Selçuk'un paylaşımı Twitter'da 35 binden fazla beğeni aldı.

        REKLAM

        BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANI: TALİBİZ, LİSTEYİ BEKLİYORUZ

        Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bugün sosyal medya üzerinden yayınladığı bir mesajla, okullarda çocuklara hayvanseverlik aşılayacak bir uygulamanın ilk adımını attı. Barınaktan sahiplenilen Pergel isimli köpekle fotoğrafının üzerine şunları not etti: "Pergel barınaktan geldi. Okullarımızın da alabilmesi için bir çalışma başlattık. “Bir bu mu kaldı?” dediler. Emin olun, müfredata hayvan sevgisine dair bir yazı koymakla, okul bahçesine çocuğun seveceği, günaydın diyeceği bir can koymak arasında, “sevgi” kadar büyük bir fark var."

        BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ'NDEN DESTEK

        Bu paylaşımın üzerine ilk adım Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat'tan geldi. Akpolat, sosyal medya hesabından Bakan Selçuk'a cevap vererek projeyi sahipleneceklerini bildirdi.

        "YAŞAM ALANI HAZIRLAMAYA TALİBİZ"

        Akpolat şu açıklamada bulundu: "Biz Beşiktaş’taki okullarımıza can dostlarımız için yaşam alanı hazırlamaya talibiz. @BesiktasMEM ’den listeyi bekliyoruz. #HerOkulaBirKulübe"

        REKLAM
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa