Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika! Kayıp Eylül'den Türkiye'yi yıkan haber: Eylül Yağlıkara'nın cansız bedeni nerede bulundu

        Ankara'nın Polatlı ilçesinde 7 gün önce kaybolan 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara'nın cansız bedeni bulundu. Konuyla ilgili Ankara Valisi Ercan Topaca olay yerinde açıklama yapacak.

        AA'nın aktardığına göre, Uzunbeyli Mahallesi'nde 22 Haziran'da kaybolan Eylül'ün cansız bedeni Yüzükbaşı Mahallesi yakınlarında bir elektrik direğinin dibinde gömülü olarak bulundu.

        VALİ TOPACA: EYLÜL'ÜN CANSIZ BEDENİ BİR DİREĞİN DİBİNDE GÖMÜLÜ BULUNDU

        Ankara Valisi Ercan Topaca, incelemelerde bulunmak üzere Polatlı'ya geldi.

        Vali Topaca, "Bir direğin altında tespit yapıldı, çıkartıldı. Teknik incelemeler henüz yapılmadı. Kesin bilgiler değil, bunlar ön bilgiler. Çocuğumuzun üzerindeki elbiseler çocuğumuzun olduğunu bildiriyor. Tutuklu bununan bu kişinin çocuğumuzun kaybolduğu gün bu kişinin aracı ile orada görünmesi üzerine verilen ifade doğrultusdunda oraya yöneldik. Köpeğimiz bir koku hissetti, işaret verdi cansız bedene ulaşıldı.Biz onun (Eylül Yağlıkara) canlı şekilde bulunup, onun haberinin verilmesini çok arzu ederdik. Ama maalesef yapılan tespitler, bu yavrumuzun katledildiği yönündedir.

        "CİNAYETİ ZANLININ İŞLEDİĞİNE DAİR İŞARETLER VAR"

        Bu konudaki çalışmalar devam ediyor. Bir tutuklu var. Cinayeti zanlının işlediğine dair işaretler var. Tutukluya yardım eden var mı yok mu onlar ilerleyen saatlerde, günlerde netleşecek. Gömülen o alan o elektrik direğini de zanlı kendisi dikmiş, o toprağın yumuşak olduğunu da biliyor. Görenlerin şüpelenmeyeceğini tahmin ederek oraya götürüldüğü düşünülüyor. Teknik ve hukuki deliller, bizi kime götürüyorsa teknik anlamda kim bu olaya, bu kişiye, bu müessif olayı yaparken yardım etmişse destek olmuşsa onlar da açığa çıkacaktır." ifadesini kullandı.

        Topaca, "Gözaltına alınanlar da var mı?" şeklindeki soru üzerine, kimseyi töhmet altında bırakmayacaklarını ifade ederek, şunları söyledi:

        "Olay soruşturulurken bu kişiyle görüşenler, bağlantısı olanlar gözaltına alınabilir. Elbette var ama bunların bu olayla net bir şekilde ilişkisi vardır, yoktur... O noktada değiliz daha. İlerleyen günlerde aydınlanacaktır. Kimsenin de bu olayla gereksiz yere ilişkilendirilmesini arzu etmiyoruz. Teknik ve hukuki deliller, bizi kime götürüyorsa teknik anlamda kim bu olaya, bu kişiye bu müessif olayı yaparken yardım etmişse, destek olmuşsa onlar da açığa çıkacaktır. Artık teknoloji o kadar gelişti ki hiçbir şey gizli kalmıyor. Bundan kamuoyu da emin olsun bütün ayrıntılarını inşallah gerek başsavcımız gerek jandarmamız diğer kurduğumuz ekipte polislerimiz de var bu işe destek olan. Bütün ayrıntılarını önümüzdeki soruşturma sürecinde ortaya çıkaracağız."

        "Cinayetin neden işlediğine ilişkin bir fikir var mı?" şeklindeki soruya Topaca, "Bundan sonra bazı netlikler olabileceğini düşünüyoruz ama şu an kesin bir fikrimiz yok. Bakacağız, kişinin tekrar ifadesine başvurulacak, gören kişilerin ifadelerine başvurulacak, bazı teknik delil dediğimiz, DNA eşleşmesi, kıyafetlerdeki şeyler falan onlara da bakılacak. Oradan çıkacak verilerle bu sorularınızı daha net cevaplayabiliriz ama şu aşamada henüz o bilgiye sahip değiliz." yanıtını verdi.

        TUTUKLANAN UĞUR K. ARAMA ÇALIŞMALARINA KATILMIŞ

        Ekipler, ailenin köydeki komşuları U.K. ve annesi N.K.’nin ifadelerine başvurdu. İfadesinde çelişkili bilgiler veren U.K. gözaltına alınarak tutuklandı. U. K.’nin olaydan bir gün önce köyde yaşayan eşi ve çocuklarını Polatlı’ya götürdüğü belirtilirken, Eylül’ün kaybolduğu gün köylülerle yapılan arama çalışmalarına katıldığı öğrenildi.

        ZANLININ ARABASINDAKİ KAN EYLÜL'ÜN KANIYLA UYUŞTU

        Ayrıca jandarma ekipleri tarafından U.K.’nin otomobiline el konuldu. Jandarmanın yaptığı incelemede, aracın arka koltuklarının yıkandığı belirledi ve araçta kan izleriyle karşılaştı. Ekiplerin, araçta bulunan kan örnekleri ile ailenin kan örneklerinin yapılan DNA sonucunda uyuştuğunu tespit etti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa