Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Siyasiler suikast girişimini kınadı | Son dakika haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, eski ABD Başkanı Donald Trump'a miting sırasında yapılan suikast girişimini kınadı.

        Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti: "ABD'nin 45'inci Başkanı ve başkan adayı Sayın Donald Trump'a yönelik suikast girişimini kınıyor, kendisine, sevenlerine ve ABD halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Müessif saldırının bir an önce aydınlatılmasını temenni ediyoruz. Türkiye olarak her zaman olduğu gibi demokrasi ve hukuk dışı eylemlerin karşısında, ABD halkının yanındayız."

        "DEMOKRASİLERDE ŞİDDET ASLA KABUL EDİLEMEZ"

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik de, eski ABD Başkanı Donald Trump'a miting sırasında düzenlenen suikast girişimini kınadı.

        REKLAM

        Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

        "Demokrasilerde şiddet asla kabul edilemez. ABD 45'inci Başkanı ve başkan adayı Sayın Trump'a dönük suikast girişimini en güçlü şekilde kınıyoruz. Sayın Trump'a, ailesine ve ABD halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

        CHP LİDERİ ÖZEL'DEN PAYLAŞIM

        CHP Genel Başkanı Özgür Özel de, eski ABD Başkanı Donald Trump'a suikast girişimini kınadı.

        Özel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Önceki ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti başkan adayı Donald Trump'ın gerçekleştirdiği bir miting sırasında uğradığı suikast girişimini kınıyorum." ifadelerini kullandı.

        Suikastı girişimini atlatan Trump'a ve Cumhuriyetçi Partiye geçmiş olsun dileklerini ileten Özel, kasım ayında yapılacak seçimlere şiddetin gölgesinin düşmemesini temenni etti.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa