Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Sinagog eylemine 1 yıl hapis
        .png
        .png

        Habertürk muhabiri Serdar Kulaksız'ın haberine göre İstanbul 50’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, “Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit”, “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme”, “İbadethanelere ve mezarlıklara zarar vermeye azmettirme”, “İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engellemeye azmettirme” suçlarından 6 yıldan 14 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılanan Kürşat Mican ile şikayetçi olan Türkiye Hahambaşılığı Vakfı avukatı Abdulvahit Kaya katıldı.

        REKLAM

        SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

        Suçlamaları kabul etmeyen Mican savunmasında özetle şunları söyledi: “Olay tarihinde İsrail’in Filistinlilere yönelik yaptığı uygulamalar nedeniyle Türkiye’deki Musevi asıllı vatandaşlarımızın bu konuda tepkisiz kalmamalarını sağlamak amacıyla başkanı olduğum Alperen Ocakları Vakfı tarafından basın açıklaması düzenlendi. Herhangi bir şekilde halk arasında korku panik yaratmak veya kin ve düşmanlığa tahrik etmek gibi bir niyetimiz yoktu. Eylem sonrası güvenlik kamerası görüntülerini inceledikten sonra bizimle ilgisi olmayan bazı şahısların sinagogun kapısını tekmeleyip taşladıklarını gördüm. Söz konusu sinagoga taş atan şahıslar bizim gruptan değildir. Yönlendirmem söz konusu değildir. Suçsuzum beraatımı istiyorum” dedi.

        1 YIL HAPİS CEZASI

        Mahkeme Kürşat Mican’ı , “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçundan 1 yıl hapis cezasına çarptırdı. Takdir indirimi uygulamayan mahkeme, Mican’a verilen cezayı ertelemedi, para cezasına çevirmedi, hükmün açıklanmasının ertelenmesine yer olmadığına karar verdi. Diğer suçlardan ise Mican’ın beraatına hükmetti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa