Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Siirt Çetin Baraj havzasında balık yetiştiriciliği amaçlı su kalitesinin durum belirlenmesi çalışmaları sürüyor.

        Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Tarım ve Orman Bakanlığı Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü ile Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü su ürünleri teknik personeli, il sınırlarındaki Uluçay ve Büyükdere üzerine kurulu yaklaşık 12 kilometrekareye sahip Çetin HES Baraj Gölünde 3 istasyonda mevsimsel çalışma yaptı.

        Çalışmalarda Çetin Baraj Gölü'nün su kalitesinin trofik durumunun indeksleriyle belirlenmesi amaçlandığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "Çözünmüş oksijen içeriği, toplam fosfor (TP), Secchi derinliği (SD), klorofil-a (Chl-a) ve toplam azot (TN) analizleri gerçekleştirilmiştir. Göllerin trofik durumlarının belirlenmesinde klorofil-a, toplam fosfor ve Secchi derinliği, toplam azot, çözünmüş oksijen parametrelerinden yararlanılmaktadır. Bu parametrelerin indeks değişkenleri linear regresyon modeli tarafından birbirleriyle ilişkilendirilmiştir. Bu değişkenler kullanılarak göl suları verimlilik açıdan sınıflandırılabilmekte olup yapılan çalışmalar doğrultusunda baraj gölü suyunun balık yetiştiriciliği için uygun olup olmadığı tespit edilebilecektir."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Siirt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Siirt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Siirt İlçeleri
        Tüm Siirt Haberleri
         Siirt

        Siirt

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa