Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

19 yaşındaki Semih Çelik; aynı yaşlardaki Ayşenur Halil ile İkbal Uzuner'i öldürdü. Ulusal infiale neden olan cinayetlere tepkiler, büyüyor. Ünlü isimler de tepkilerini sürdürüyor.

Haberi Görüntüle

"SÖYLENECEK BİR ŞEY YOK, ARTIK YAPILMASI GEREKEN BİR ŞEYLER VAR"

Dün akşam bir davette görüntülenen Serenay Sarıkaya ile Gülse Birsel de son günlerde yaşanan vahşetlerle ilgili konuştu.

Serenay Sarıkaya; "Yani bu konuda artık söylenecek çok bir şey yok herhalde. Çünkü istediğim gibi ardı arkası kesilmeyen, kan donduran, yani inanılamayacak şeyler yaşıyoruz. Çok kısa bir süre zarfında yaşadık hepsini. Bununla ilgili artık söylenecek bir şey yok. Bence artık yapılması gereken bir şeyler var. Onunla da ilgili herkes üzerine düşünüp kendi adını mutlaka yapıyordur ama ben de kendi adıma ne yapmam gerekiyorsa onunla ilgili araştırıyorum. Nerelerden bu konunun bir parçası olabilirim, bununla ilgilenmeye çalıştım" dedi.

Ünlü oyuncu, muhabirlerin; "Siz, bir kadın olarak Türkiye'de kendinizi güvende hissediyor musunuz?" sorusu ise şöyle yanıtladı: Belki hatırlarsınız benim başıma daha önce benzer bir olay gelmişti. Dolayısıyla beni çok uzun süredir beni korkutan şeyler bunlar. Ama yolu, çözümü bizlerin bireysel olarak yapabileceğimiz şeylerle sonuçlanacak bir şey değil. Bu konuyla ilgili ciddi kararlar alınıp, ciddi yaptırımlar uygulanması lazım ki gerçek anlamda güvenli bir ülkede yaşayalım" cevabını verdi.

Serenay Sarıkaya; "Bu duruma gelmemizin sebeplerinden birinin de İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılmasının olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusuna da şu yanıtı verdi: Bunlarla ilgili yani benim söyleyeceğim hakikaten bir şeyim yok. Ben bir kadın olarak daha duygusal bir tarafından bakıyorum. Binlerce sebebi var ama sonuç artık önemli.

Serenay Sarıkaya'nın İstanbul Sözleşmesi ile ilgili soruya verdiği yanıt sosyal medyada gündem oldu. Ünlü oyuncu, tepkilere sosyal medya hesabı üzerinden yanıt verdi:

"BİR KADIN OLARAK KENDİMİ GÜVENDE HİSSETMİYORUM"

Gülse Birsel ise "Bunun artık kadın haklarını falan geçen bambaşka bir noktadayız şu an. Yani bir güvenlik sıkıntımız var. Bu, bence şu an en acil problemimiz. Bir kadın olarak kendimi güvende hissetmiyorum. Bir kadının hava karardıktan sonra sokakta ne kadar rahat yürüdüğü, o ülkenin medeniyetinin göstergesidir. Bizim bu şu anki vaziyeti bir an önce değiştirmemiz lazım" dedi.

Hülya Koçyiğit ile Ajda Pekkan ise yaşananlar karşısında sessiz kalmayarak sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulundu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ