Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin Güran cinayeti ile ilgili yürütülen soruşturmada 2 Eylül’de tutuklanan amca Salim Güran, yeniden ifadesine başvuruldu. Güran'ın ifadesi ortaya çıktı.

Read more!

Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre, Salim Güran saatler süren ifadesinin ayrıntıları ortaya çıktı.

“SABAH ERKEN ÇIKTIM”

“Narin'in kaybolduğu gün sabah erken kalkıp tarlaya gittim. Tarlaya gittiğimde Mehmet Selim Atasoy, oğlu Ramazan ve iki kızı vardı. Tarlada uzatma borularını getirip boruları tarlaya serdim. Tarlaya gittikten sonra Çarıklı köyüne gittim. Ersin Karadaş'ı aradım. Boruları o ayarlamıştı. Saati tam hatırlamıyorum. Ama sabah saatleriydi. Boruları araba ile tarlaya getirmiştim boruları da tarlaya dağıttım. Boruları bıraktıktan sonra Çarıklı üst geçidinin oraya R.A. ile birlikte gidip sıcak ekmek alıp geri geldik. Ersin numarasını şuan hatırlamıyorum. Ancak telefonunda kayıtlıdır. Tarlaya geldikten sonra Mehmet Selim'in iki kızı ve Ramazan ile birlikte tarlanın üst kısmına gittik. Mehmet Selin'de motosiklet ile geldi Tavşantepe'nin orada ki sondaj bölümüne gittik. Sondaj dediğim yer mısır tarlasının orasıdır.”

“TARLADAYDIM”

“Burada birlikte kahvaltı yaptık. Ondan sonra yine aynı kişileri getirip aşağı tarlaya getirdik. Biz kahvaltımızı orada yaparız. Çoğunlukla kahvaltıyı orada yaparız tarlada da onlara yardım ettim. Kahvaltıdan sonra saat 08:00-09:00 sıralarında tarla da çalışmaya başladık. Ersin'i saat 08:00'den önce aramıştım. Tarlada Ramazan ile suyu değiştirdik. Burada işimiz bittikten sonra yukarı tekrar mısır tarlasına geldik. Tam olarak saati hatırlamıyorum. Sonra oğlum Devran hariç diğer çocuklarını alarak Diyarbakır il merkezinde bulunan Bağlar ilçesindeki Sağlık Ocağı Çarşısına çocuklarımla gittim. Düğün için kıyafet alışverişi yaptık. O hafta sonu yeğenim Uğurcan Güran'ın düğünü vardı.”

“ISLAK MENDİL ALMADIM”

“Bu düğün için alışveriş yaptık. Eşim ve kızlar alışveriş yaptı bende oğullarım Miran ve Yusuf çay ocağında oturduk. Sonra pazardaki kızlarım ve eşine katıldık. Alışveriş işi bitince bankadan 400 TL nakit para çektim. Sonra buraya geldiğimiz beyaz renk Reriaut marka plakasını benim olmadığı için hatırlayamadım. Fuat’ın aracı ile tekrar dönüşe geçtik. Köye dönerken polis noktasına gelmeden sağda bulunan yakıt istasyonundan oto gaz aldım. Başka bir şey almadım, ıslak mendil almadım, akaryakıt istasyonundan aracım için aldığım yakıtın parasını olan 200 yada 400 TL nakit ödedim. Kredi kartı kullanmadım adıma kayıtlı çeşitli bankalarda kredi kartlarım var. İhtiyaç halinde nakitim olmadığında kredi kartlarını kullanırım. Ben akaryakıt istasyonundan ıslak mendil almadım benim cüzdanımda aile bireyleri dahil başkalarına ait kredi kartı bulunmaz ve başkasına ait kart kullanmam bu işlemleri yaparken 47 plakalı aracı kullandım. Ben saat kaçta köye geldiğimi hatırlamıyorum ama istasyondan direk köye geldim. Bana hatırlatmış olduğunuz PTS kaydından sonra (saat 14.33) doğruca sevk ve idaremdeki araçla evime gittim eve varınca çocukları ve eşyaları verdim. Ardından Hüseyin amcam Mersin'den gelmiş evine gideyim dedim”

"BURADA ŞÜPHELİ BİR ARAÇ VAR"

“Ve araçla Barış'ın evinin önünden yeni yapılmış kurs üzerinde bulunan yolu takip ederek çatallaşan yoldan yukarı bozuk yoldan çıkarak Hüseyin amcamın evinin önüne aracı park ettim. O gün okul önündeki yolu kullanmadım ama okul önünden geçen yolu da kullandığım olur. Halam Fatma, amcam Hüseyin, Maşallah orada idi. Halam Fatma'nın elini öptüm. Maşallah o esnada içeriye girdi. Orada ne kadar oturdum hatırlamıyorum. Bu arada otururken bana bir telefon geldi beni arayan Selim Atabey'di bana burada bir şüpheli araç var dedi ben de yine 47 plakalı araç ile yukarı tarlaya gittim. Burada eski muhtarın kızları araç sürmeyi öğreniyorlardır”

"NEVZAT BAHTİYAR’I TANIYOR MUSUNUZ?" SORULDU

İfadesi alınan Salim Güran’a soruşturmayı sürdüren Cumhuriyet Savcısı da sorular sordu. Savcılığın o soruları ve Salim Güran’ın verdiği cevaplar:

Savcı ; Nevzat Bahtiyar’ı tanıyor musun?

Salim Güran: Kendisi benim arkadaşım olur, aramız iyidir. Köylümüz olur.

Savcı: R.A.’nın alınan 12/9/2024 tarihinde alınan ifadesi soruldu

Salim Güran: Ben saatleri tam hatırlayamamakla birlikte belirtmiş olduğunuz 14:30-20:00 saatleri arasında R.A. ile ayrı ayrı vakitlerde birlikte olduğumuz hususu doğrudur.

Savcı: Nevzat Bahtiyar’ın alman tüm ifadesi ve yer gösterme işlemi soruldu

"NEVZAT BAHTİYAR'IN ALEYHİME SÖYLEMİŞ OLDUĞU TÜM HUSUSLAR YALANDIR"

Salim Güran: Nevzat Bahtiyar'ın aleyhime söylemiş olduğu tüm hususlar yalandır. Kesinlikle olay günü ben Nevzat'a seslenmedim. Ben Nevzat Bahtıyar'ı sormuş olduğunuz 15:00-16:00 saatleri arasında kesinlikle görmedim. Sadece saat 20:00'dan sonra köyün içine evime doğru ilerlerken bir kalabalığın içerisinde gördüm. Bunun haricinde kesinlikle söylemiş olduğu olay gerçekleşmemiştir. Bu beyanlarını kabul etmiyorum. Yeğenim olan Narin Güran'ı öldürerek cesedini arabama yükledikten sonra kendisine teslim etmedim. Ben Nevzat'a Arif’in kızını öldürmüşüm demedim. Dolayısıyla aleyhime olan beyanlarını kabul etmiyorum.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ