Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Narin Güran son dakika | Amca Salim, işçisini arayıp "Ramazan kız öldü mü" dedi | Son dakika haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Türkiye’yi sarsan Narin Güran cinayetinde sıcak gelişmeler yaşanıyor. Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre, yeni bir iddia gündemi sarstı. İddialara göre tutuklu bulunan amca Salim Güran’ın, yanında çalışan işçisi Ramazan Atasoy’a, "Ramazan kız öldü mü, yaşıyor mu?" dediği ses kaydının soruşturma dosyasına girdiği ileri sürüldü.

        TUTUKLANDI

        Ramazan Atasoy, savcılıktaki sorgusunun ardından çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 11'e yükseldi.

        RAMAZAN’IN İFADESİNDE NE DEDİ?

        Bu iddialar üzerine Ramazan Atasoy’un verdiği ifade merak edildi? Peki Ramazan Atasoy ifadesinde ne demişti? İşte o ifade:

        "MUHTAR SABAH GELDİ"

        "Ben bu konuda daha önce ifade vermiştim; o ifademi aynen tekrar ederim. Salim'in iki defa sulamasını yaptım, Salim Güran’ı bu sebeple tanırım, 21/08/2024 tarihinde saat 05.00-06.00 civarında uyandık, aşağıya indik suyumuzu değiştirdik; geldik yukarıdakini de değiştirdik. Muhtar saat 07.00 gibi suyun başına geldi. Biz de işimizi bitirmiştik, yemek hazırlamıştık, birlikte kahvaltı yaptık.

        "MUHTAR (SALİM) BANA BABAMI SORDU"

        Tutuklanan itirafçı Nevzat Bahtiyar.
        Tutuklanan itirafçı Nevzat Bahtiyar.

        O da bizimle birlikteydi. 1-1.5 saat yanımızda kaldı, sonra gitti. Ben de bulaşık yıkamaya başladım. Bitirince babamın yanına gittim. Orada oturduk saat 13.00-13.30 sıralarında babam işçileri almaya gitti. Ben o esnada tektim ve saat 14.00-15.00 arasında muhtar geldi yanıma. Bana, baban nerede diye sordu. Ben de işçileri almaya gitti dedim, sonra biraz sohbet ettik, daha sonra babamı aradı.

        Babamı saat kaçta aradığını hatırlamıyorum. Salim babama nerede olduğunu sordu. Babam da işçileri dağıttığını söyledi. Babam Salim'e, işçileri dağıtıp yemek yiyip geleceğini söyledi. Ben bu konuşmaları duyuyordum çünkü ses dışarıdaydı, telefonu kapattıktan sonra biraz oturduk. Muhtar tekrardan babamı aradı. Babam yemek yediğini geleceğini söyledi. Muhtar telefonu kapattıktan sonra ben de çay hazırlamıştım, onu içtik.

        "BABAM 16.00-16.30 SIRALARINDA GELDİ"

        Babam 16.00-16.30 sıralarında geldi. Bana da, 'bir çay doldur' dedi. Ben de çay doldurdum, bana bu çay soğumuş deyip çayını döküp bardağını oraya bıraktı. Biraz oturup sohbet ettik, babam ben aşağıya gidip suyu değiştireceğim dedi. Ben de buranın suyunu değiştireceğimi söyledim, babam aşağı tarafa gitti, ben yukarıda kaldım.

        "MUHTAR ÜSTÜNÜ DEĞİŞTİRECEĞİNİ SÖYLEDİ"

        Bu anlarda muhtar benim yanımdaydı. Babam gittikten 5-10 dakika sonra muhtar gitti. Giderken üstünü değiştirip geleceğini söyledi. O gittikten sonra ben de yukarı tarladaki suyu değiştirdim. Bu esnada 15-20 dakikalık zaman geçmiş olabilir; ondan sonra muhtar eve gitmedi. Daha sonra babam sulamayı bitirince yanımıza geldi.

        "AKŞAM BİRİ ARAYIP 'NARİN KAYIP' DEDİ"

        Akşam olmuştu. Babam akşam yemeğine ne yapalım dedi. Akşam yemeği hazırladık, yedik, daha sonra ben bulaşıkları yıkadım. Bu esnada muhtar, hiç yanımızdan ayrılmadı. Saat 19.00-20.00 sıralarında muhtarı birisi aradı ve kızın kayıp olduğunu söyledi.

        Muhtar da nasıl olur dedi. Babam muhtara ne olduğunu sordu. Muhtar da kızın kayıp olduğunu söyledi. Sonra babam ile muhtar arabaya binip gittiler sonra pili unuttukları için bana seslendiler ben de kendilerine pili götürdüm."

        TUTUKSUZ YARGILANMAYI TALEP ETTİ

        İfadesinde olay günü bunların yaşandığını iddia eden Ramazan Atasoy’un sorgusunun yapıldığı mahkeme, "Salim Güran’ın beyanları ve diğer çelişkili beyanlar soruldu: Şüpheli Ramazan Atasoy da bu soruya, "Ben gerçekleri söylüyorum. Suçlamaları kabul etmiyorum, tutuksuz yargılanmayı talep ederim” dedi.

        TELEFONDAN SİLİNEN BAZI GÖRÜŞMELER GERİ GETİRİLDİ

        Habertürk'ten Öznur Karslı Çetiner'in haberine göre Salim Güran'ın telefonunda yaptığı bazı görüşmelerinin silindiği ortaya çıkmıştı. Ayrıca Güran'ın telefonuna ses kayıt aplikasyonunu indirdiği belirlenmişti. Whatsapp yazışmaları geri gelmedi ama bazı görüşmelerin geri getirildiği bilgisi geldi. Bu görüşmelerden biri de tarlada çalışan işçinin oğlu 15 yaşındaki Ramazan Atasoy, dün akşam serbest bırakılanlar arasındaydı. Salim Güran'ın bu konuşmalardan birini Ramazan Atasoy, ile yaptığı ortaya çıktı. Dün akşam serbest bırakılan Ramazan Atasoy için yeniden gözaltı kararı verildi. Sorgunun ardından tutuklandı.

        BİLİŞİM UZMANLARI 15 GÜN ÇALIŞTI

        Habertürk'ten Veysi İpek'in Diyarbakır'dan bildirdiğine göre dün özellikle muhtarın kuzenleri saat ve yer konusunda amcaları Salim Güran'ın kendilerine telkinde bulunduğu bilgisini paylaştılar. Ayrıca Narin'in saat 14.00 sularında geldiğini aktarmışlar ve muhtarın kendilerine Narin'in saat 17.00'de geldiğini söylemelerini istediğini belirtmişlerdi. Bu çelişkili ifadelerle ilgili yakınların söyledikleri Salim Günar'a sorulacak. Ayrıca dün salıverilen eşinin 'sürücü koltuğunda Narin'in DNA'sı bulununca şüphelendim' ifadesi bulunuyor. Narin'in babası ve annesi de ifadelerinde 'Kızımız amcasının arabasına binmezdi, bir kez geçtiğimiz ay binmiş, annesi ile birlikte arka koltuğa oturduğu' şeklinde aktarılmıştı.

        Dün salıverilen Ramazan Atasoy babası tarlada çalışan bir işçiydi. Ramazan Atasoy, dün adli kontrolle serbest bırakılmıştı çocuk olduğu gerekçesiyle. Ramazan Atasoy için bugün yakalama kararı çıkarılıp gözaltına alındı. Ramazan Atasoy Salim Güran'ın cep telefonunda cinayetten 15 gün önce ses kaydedici program yüklediğini aktarmış, Narin'in kaybolduğu gün sildiğini aktarmıştı. Bilişim uzmanları o konuşmaları geriye getirdi. 15 gün boyunca kiminle konuşmuşsa deşifre edildi. Muhtar Salim Güran, Ramazan Atasoy'u arayıp, Narin'in yaşayıp, yaşamadığını teyid etmek istiyordu. Olayın içerisinde birkaç kişi olduğu anlaşılıyor.

        SICAK GELİŞME YAŞANDI

        Savcılık ve mahkemede alınan ifadelerde Ramazan Atasoy'un Salim Güran’la yapılan ses kaydına dair bir bilgi yoktu. Ancak Salim Güran’ın incelenen cep telefon kayıtlarında önemli bir gelişme yaşandı.

        Olay gününe ait birçok görüşmeyi silen Salim Güran’ın cep telefonunda silinmiş bazı sesli kayıtlara ulaşıldı. Bu görüşmelerden biri de iddiaya göre Salim Güran’ın “Kız öldü mü" dediği Ramazan Atasoy ile yaptığı ses kaydıydı.

        Kürtçe konuştukları belirlenen konuşmalar uzmanlar tarafından çözümü yapılarak Türkçe'ye çevrildi. Bu gelişmenin ardından Ramazan Atasoy, bir kez daha gözaltına alınmıştı.

        TUTUKLU SAYISI 11'E YÜKSELDİ

        Savcıdan anne Yüksel ve yenge Maşallah'a ilişki sorusu!
        Haberi Görüntüle
        Tutuklu amca Salim Güran’ın eşinden çarpıcı ifade!
        Haberi Görüntüle

        Ramazan Atasoy, savcılıktaki sorgusunun ardından çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 11'e yükseldi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa