Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Orta Asya'nın kalbi Türklere emanet!

        HABERTURK.COM

        Sema Hastanesi, 10 milyon Dolar’lık bir yatırımla Kazakistan’ın Almatı şehrinde şube açtı. 100 milyon insana hizmet verecek olan hastane, Türklerin Orta Asya’da yaptıkları ilk sağlık yatırımı olma özelliği taşıyor.

        3500 KİŞİ SIRA BEKLİYOR!

        Ayda 3 bin muayene, 300 anjiyo ve 100 by-pass ameliyatını gerçekleştirmeyi hedefleyen Almatı Sema Hastanesi, sağlık sektöründe çok geri kalan bölgede kalp ameliyatı yapılamayan 3500 kişiyi sağlığına geri kavuşturacak.

        BEKİR BOZDAĞ: YATIRIMCILARIN YENİ GÖZDESİ KAZAKİSTAN

        Özel Sema Hastanesi, Kazakistan’ın Almatı şehrinde şubesini açtı. 100 milyon insana hizmet verecek olan hastane, Türklerin Orta Asya’da yaptıkları il sağlık yatırımı olma özelliği taşıyor. Açılışta konuşan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Türkiye, Kazakistan’ın kalkınmasında etkin bir rol. İki ülke arasında her geçen gün yatırım ve ticaret gelişiyor. Bu yatırımla Sema Hastanesi, sağlık alanında Orta Asya’daki diğer ülkelerdeki potansiyel yatırım, ortaklık ve işbirliklerinin de yolunu açmış oldu. Kazakistan yatırımcıların yeni gözdesi olacak” dedi.

        DOKTORLAR TÜRKİYE’DEN İTHAL!

        Özel Sema Hastanesi İşletme Direktörü Sedat Erten, yapılan yatırım miktarının 10 milyon Dolar olduğunu ifade ederek, “Bu bölgede yatırımlarımız devam edecek. Yeni şubeler açarak, üniversite hastanesi olmayı planlıyoruz Kazakistan’daki sağlık sektöründe birçok eksiklik var. Teknolojide çok geriler. Türkiye’de 1980 yıllarında sağlık sektörü nasılsa, Kazakistan şu an Türkiye’nin 1980’li dönemlerini yaşıyor. Bu yüzden birçok hasta tedavi için yurtdışına çıkmak zorunda kalıyor. Biz burada yüksek donanımlı teknolojiyle hizmetimizi sürdüreceğiz. Dünyada uygulanan en son teknolojileri hastanemizde kullanıyoruz. Ayrıca tüm personelimiz Türk. Uluslararası düzeyde eğitimlerini tamamlamış 20'ye yakın hekimimiz Türkiye’nin en seckin hastanelerinde görev yapmış bulunuyor” diye konuştu.

        5 KİŞİDEN BİRİ KALP HASTASI

        Almatı Sema Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Ruhi Toraman da, ayda 3 bin muayene, 300 anjiyo ve 100 by-pass ameliyatı gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.. Türkiye ve dünyada uygulanan son tıbbi teknolojiyi Kazakistan’da da uygulayarak Kazakistan sağlık sektöründe yeni bir çığır açacaklarını ifade eden Toraman, şunları söyledi: “Kazakistan’da kalp damar hastalıkları ön planda. 5 kişiden birinin kalp rahatsızlığı var. Acil olarak gelen hastalara günün her saatinde anjiyo ve stent uygulamaları hastanemizde yapılacak. Kazakistan’da teknoloji yetersizliği nedeniyle ameliyatı yapılaman 3 bin 500 kişi kalp ameliyatı için sıra bekliyor. Biz de bu kişileri sağlığına geri kavuşturmayı amaçlıyoruz.”

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa