Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Hatay'da 5 kilo 750 gram ağırlığında bebek doğdu!

        5 kilogram 750 kilo olarak dünyaya gelen bebek hakkında bilgi veren Kadın Doğum Uzmanı Dr. Rasim Kamacı, doğum sonrası bebekte solunum sıkıntısı görüldüğünü belirtti.

        Bebeğin yüksek şeker değerinde doğduğunu belirten Dr. Kamacı, "Bebeğin şekeri 16’ya çıkmıştı, kalpte üfürüm vardı. Hemen yoğun bakıma aldık, bebeğie solunum cihazına bağladık. Tedavisi solunum cihazına bağlı olarak devam ediyor. Bugün EKO’sunu çektik. Kalp kapakçıklarının birinde yetmezlik var. Genel durumu iyi gibi görünüyor" dedi.

        "BU KİLODA DOĞUM NORMAL DEĞİL"

        Erkek bebeğin normal ağırlığında olmadığını aktaran Kamacı, "Normalde 4 kilogramın üzerinde doğan bebeklerin veya 2 kilogram 500 gram altında doğan bebeklerin normal olmadığı belirtilir” ifadesini kullandı.

        "ANNEDE ŞEKER YÜKSEK OLURSA BEBEK KİLOLU OLUR"

        Bebekteki aşırı kilonun sebeplerini sıralayan Kamacı, "Anne muhtemelen şeker hastasıdır. Gebelik diyabetidir. Dolayısıyla annede şeker yüksek olduğu için bebekte de insülin yükselir. İnsülün ile beraber büyüme hormonu da salgılanır. Bunun sonucunda çocukta büyüme olağanüstü olur. Onun için bu kadar büyük gibi görülüyor. Bebeğin şekeri belli bir zaman sonra düzelecek. Kalbi 5-6 gün sonra muhtemelen düzelecek. Sağlık durumu şu an daha iyi. En az bir hafta hastanede yatması uygun" diye konuştu.

        500 veya 650 gram doğan bebekler olduğunu hatırlatan Kamacı, "26 haftasının altında ise yaşaması çok düşük oluyor. 26 haftanın üzerinde ise bebek kaç gram olursa olsun biz yaşatmak için elimizden geleni yapıyoruz. Geçen hafta 650 gram olan bir bebeği yaşattık ve taburcu ettik. Önemli olan 1 kilo ve gebelik haftası. Gebelik haftası 26 haftanın üzerinde ise sıkıntı yok” dedi.

        İHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa