Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Düz bir karın ve selülitsiz bacaklar hayal mi?

        Ceyda ERENOĞLU / GAZETE HABERTÜRK

        Yüzümüze gösterdiğimiz önemi vücudumuzun her bölgesine göstermiyoruz. Oysa yaşlanma izlerini belli eden tek yerimiz yüzümüz değil. Boynumuz, ellerimiz, kollarımızın üst kısmı, diz ve bacaklarımız da vücudumuzun çabuk yıpranan bölgeleri arasında. Esteclub Estetik ve Güzellik Merkezi’nden Güzellik ve Yaşam Koçu Çiğdem Gündüzbey Üregen, “Mucize beklemeden gerçekçi hedeflerle yapılan uygulamalar hem yüz güldüren sonuçlar veriyor hem de kişiyi mutlu ediyor” diye konuşuyor.

        GÖBEK DELİĞİ GÜZELLEŞİYOR

        REKLAM

        Karında estetik bir görüntü için en çok liposuction ve karın germe ameliyatları öneriliyor. Bu bölgedegerçekleştirilen germe işleminin kişiye getirdiği en büyük mutluluğun göbek deliği estetiği olduğu belirtiliyor. Fazla kilolar alınıp cilt gerildiğinde çoğu kişinin kompleks duyduğu göbek deliği, hiç olmadığı kadar güzel bir görüntüye kavuşuyor. Bu nedenle, karın germe işlemi yaptıranlar bu operasyondan oldukça mutlu ayrılıyor. Hasta adayları arasında, karın germe ameliyatlarının kişiyi günlerce hatta haftalarca yatağa bağladığına inananlar olsa da hastalar ameliyatın olduğu akşam ayağa kalkıp kendilerini tüm şahsi ihtiyaçlarını kendi başlarına görebilecek kadar iyi hissediyorlar. Bu yöntem sayesinde gergin, düz ve pürüzsüz bir karın hayali gerçeğe dönüşüyor.

        VÜCUDU ŞEKİLLENDİREN YÖNTEMLER

        Kadınların hem karın hem de bacak bölgelerinde karşılaştıkları en büyük sorunun bacaklarındaki selülitler olduğu belirtiliyor.Bu sorunun çözümünde en çok liposuction ve yine bir yağ alma yöntemi olan vazer liposuction yöntemleri tercih ediliyor. Bu cihazlar, vücut şekillendirmeye yardımcı olsa da kilo verme yöntemi olarak görülmemeleri gerekiyor. Kişi; diyet, egzersiz ve sağlıklı yaşam biçimine geçiş yaptıktan sonra vücudundaki az miktarda yağı, liposuction türücihazlarla aldırsa da kötü beslenme alışkanlığına devam etmesi halinde yine fazla yağlanma sorunuyla karşılaşabiliyor.

        TEDAVİ ÖNCESİ YAPILMASI GEREKENLER

        Yeterli miktarda su içmek, selülit konusunda atılacak önemli adımlar arasında bulunuyor. Yeme içmeye dikkat etmek, hareketli yaşamı benimsemek, düzenli masaj yaptırmak, at kılı fırça kullanmak, doğal süngerlerden yardım almak, dolaşımı hızlandıran yuvarlak hareketlerle canlandırıcı etkiler yaratmak ve günlük yaşantıda bacak bacak üzerine atmadan oturmak tedaviye başvurmadan önce yapmamız gerekenler arasında bulunuyor. Bunun dışında çok dar kıyafetlerin kan dolaşımını engellediğine dair uzman görüşlerinin de dikkate alınması gerekiyor. Bacakların pürüzsüz bir görüntüye sahip olmalarında lazer epilasyon uygulamalarının rolünü de unutmamak gerekiyor. Hem istenmeyen tüylere çözüm olarak hem de bacakta var olan batık, leke ve izlerin iyileşmesinde lazer uygulamalarının büyük yararı bulunuyor.

        REKLAM

        YAŞI ELE VERMEYEN ELLER

        gÜnEş lekeleri ve kırışıklıklar, kişinin yaşını ele verip istenmeyen görüntüler oluşturabiliyor. El için özel seçilen dolgu malzemeleriyle bileğe yakın olan kırışık bölgelere dolgunluk kazandırılıyor. El dolguları, PRP ve fraksiyonel lazer en çok tercih edilen uygulamalar arasında bulunuyor. Fraksiyonel lazer, özellikle lekeler için etkili bir çözüm olarak görülüyor. 4 hafta güneşe çıkılmaması gerektiği için bu uygulamanın genellikle yaz aylarından önce gerçekleştirilmesi gerekiyor. Günlük yaşamda ise 3-6 aylık periyotlarla yapılan parafin bakımı türü uygulamalar el ve ayaklarda olumlu sonuçlar veriyor. Sıcak yaz günlerinde, ellere de tıpkı yüze olduğu gibi 50 faktör güneşten koruyucu sürülmesi öneriliyor.

        REKLAM

        KOLLARINIZ VE DİRSEKLERİNİZ ALARM VERİYORSA!

        Dİrsekler ve dizlerde nem azaldığında, kuruluktan kaynaklanan hoş olmayan bir görüntü oluşuyor. Bu nedenle kolları, dirsekleri, el ve ayakları düzenli olarak ve yeterince nemlendirdiğimizden emin olmamız gerekiyor. Bu sorunların aşılmasında etkili peeling’lerin düzenli kullanılması, kese gibi geleneksel alışkanlıkların mutlaka sürdürülmesi öneriliyor. Üst kollardaki sarkmalar da şikâyet edilen konular arasında bulunuyor. Bu sorun için en çok tercih edilen çözümün kol germe ameliyatları olduğuna dikkat çekiliyor. kolun iç tarafında bırakılan kesi izinin güneşten mutlaka korunması gerekiyor. Çatlaklar da pek çok kişi için çözülmesi gereken bir problem anlamına geliyor. Birçok kadın bu problem nedeniyle kolsuz giymekte zorlanıyor. Çatlakları engellemek için öncelikle hızlı kilo alıp vermenin önüne geçmek gerekiyor. Yağ ve kremlerle yapılan masajlar da ciltte çatlak oluşumunu engellemeye yarıyor.

        REKLAM
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa