Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Burnunuzun yapısına göre selfie çekin

        “Basık burunlular”ınyan profilden, “küçük burunlular”ın çapraz profilden selfie çekmelerigerektiğini söyleyen Yıldırım; kemerli, ucu düşük ya da eğri burunların fotoğrafçektirirken kadraja nasıl bakmaları gerektiği konusunda da bilgi verdi.

        Fotoğraf dünyasına yenilik getiren ve gündemden düşmeyen selfie pozları, sondönemin en popüler fotoğrafları haline geldi. Kimsenin yardımına ihtiyaç duymadançekilen bu fotoğraflar yanlış profilden çekildiğinde ise birçok yüz kusurunu ortayaçıkarıyor.

        Özellikle yüzümüzün en karakteristik bölgesi burnumuzun kemerini,büyüklüğünü, küçüklüğünü hesaba katmadan çekilen selfie’ler, kişileri mutsuzedebiliyor.

        Peki burnun yapısını göz önüne alarak doğru selfie’yi çekmek mümkün mü?

        "BURUN HANGİ TARAFA EĞRİLİYORSA O TARAFTAN SELFIE ÇEKİN"

        Burun estetiği operasyonlarının deneyimli ismi Op. Dr. Alpaslan Yıldırım, buruntipine, hatta bölgelere göre en iyi selfie fotoğrafı çekmenin püf noktalarını açıkladı.

        “Selfie’de de en dikkat çeken organ şüphesiz ki burun. Çünkü burnumuz yüzümüzüntam ortasında. Gözlerle ve dudaklarla hep uyum içerisinde” diyen Yıldırım, kemerliburunlu hastaların karşı profilden selfie çektikleri zaman kemerin çok ön planaçıkmadığını belirterek özellikle Karadenizli burun tipi olarak bilinen kemerli burunasahip olanların yan profilden bakıldığında ciddi anlamda kemerlerinin göze battığınıbu tip buruna sahip olanların yan profilden selfi çekmemesi gerektiği konusundauyardı.

        Eğri buruna sahip olan kişilerin özellikle sağ ve sol fotolarının birbirindenfarklı görüntü verdiğini belirten Yıldırım, “Eğri burunlarda genelde tam yan profilkullanılması ya da çapraz profilden selfie isteniyorsa eğriliğin olduğu taraftançekilmesi daha uygundur. Eğriliğin aksi tarafından foto çekilirse o burun ve selfiedaha kötü çıkacaktır” dedi.

        BASIK BURUNLULAR YANDAN, KÜÇÜK BURUNLULAR ÇAPRAZDAN

        Geniş veya basık buruna sahip olan kişilerin genelde burun deliklerinin büyükolduğunu belirten Yıldırım, selfie çekerken bu kusuru minimize edecek yöntemlerindeolduğunu söyledi. Yıldırım, fotoğraf çektirirken burun deliklerinin büyüklüğünüsaklamak isteyenlere asla karşıdan çekim yapmamaları gerektiği konusunda uyarıdabulunurken, bu tip buruna sahip hastaların yan profilden ya da çaprazdan çekimyapmalarının daha mantıklı olacağını belirtti.

        Yüzüne göre daha küçük burunlulara sahip kişilerin ise ne tam karşıdan ne de tamyan profilden selfie çekmemeleri gerektiğinin altını çizen Yıldırım, “Her burnun boyuve eninin belli bir oranı var. Küçük burun bu oranın en çok fark edildiği yer. O nedenleyüzüne göre burnu küçük olan hastalar çapraz profilden çekim yaparlarsa daha iyisonuçlar elde edecektir” dedi.

        REVİZYON İHTİYACI OLANLARIN DİKKATİNE!

        Daha önce estetik operasyon geçirmiş, burnunu ekstra kaldırmış, burun delikleri dahaön plana çıkmış kişilere de selfie çekmenin püf noktaları konusunda bilgi veren Op.Dr. Alpaslan Yıldırım: “Revizyon ihtiyacı olan hastaların karşı profilden ya da alttanfoto çekmeleri kötü bir görüntüyü beraberinde getirecektir. Zira burun deliklerininkarşıdan gözükmesi hoş bir görüntü değil. Biraz daha çapraz profil kullanmaları dahaiyi olacaktır. Öte yandan burun ucu düşüklüğü olan bir hastanın da yine yan profiliçok fazla kullanmaması lazım. Karşı profilden selfie çektiklerinde daha iyi bir sonuçolacaktır” diye belirtti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa