Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Dünya Alerji Haftası

        GAZETE HABERTÜRK

        Dünya Alerji Haftası’nda bu yıl polen alerjileri konusunda farkındalığın arttırılması amaçlanıyor. Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Yönetim Kurulu da hafta dolayısıyla bir açıklama yaptı.

        Açıklamada, alerjinin dünya genelinde 300 milyonun üzerinde kişiyi direkt etkilediği belirtilerek, bu hastalığa bağlı işgücü kaybı, okul devamsızlığı, ilaç harcamaları gibi yollarla hastanın çevresini ve ekonomiyi dolaylı olarak etkilediğine dikkat çekildi. Açıklamada, çocukluk çağında astım ve alerji konulu uluslararası bir çalışmanın sonuçlarına göre, 13-14 yaşlarındaki gençlerde polen alerjisinin yüzde 22.1 oranında olduğu belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

        300 ALERJİ UZMANI VAR

        “Her 5 gençten biri için bahar ayı bir kâbusa dönmektedir. Gözlerde kaşıntı, kızarma, sulanma, sonu gelmeyecek gibi aksırıklar, burun akıntısı, tıkanması ve hatta nefes darlığı atakları ile yaşam kalitesinin çok kötüleşmesine yol açar. Polen yoğunluğunun ne zaman artacağı her yıl iklime göre değişir. Hava kirliliğinin artışı, dünyanın giderek ısınmasına yol açan iklim değişiklikleri, yoğun polen mevsiminin daha erken başlayıp daha uzun sürmesine neden olmaktadır. Atmosferde karbondioksit oranı arttıkça bitkiler daha fazla polen üretmektedir. Ülkemizde halen 300 alerji uzmanı hekim görev yapmaktadır. Bunların 200’ü çocuk, 100’ü erişkin alerji uzmanıdır.”

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa