Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hamilelik süresince pek çok kadın varis problemiyle karşılaştığını belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Fulya Tezel, hamilelere uzun süre ayakta kalmamaları gerektiğini önerdi.

        Varislerin gebelerin üçte birinde görülen bir problem olduğunu kaydeden Dermatoloji Uzmanı Dr. Fulya Tezel, "Özellikle büyümüş rahimin damarlara baskı yapması ve hormonal değişiklikler nedeniyle ortaya çıkar. Doğum sonrasında bu büyümüş damarların büyük kısmında gerileme olur."

        VARİS OLUŞUMUNU NASIL ÖNLERİZ?

        Varisler, genellikle aile hikayesi olan, meslek gereği uzun süre ayakta kalan anne adaylarında görülüyor. Varis oluşumunu önlemek için; uzun süre hareketsiz kalmaktan kaçınmalıyız. Günlük yürüyüş ve özellikle ayak kaslarını çalıştırdığı için yüzme gibi bir spor aktivitesini hayatımıza bu dönemde sokabiliriz. Uzun vadeli ayakta durmakta varisleri artıracağı için uzun vadeli ayakta durmaktan kaçınmalıyız. Hamam, sauna, sıcak suyla banyo yapmak varislerin ilerlemesini hızlandıracağı için gebelik döneminde bu tarz hobilerimizi ertelemekte fayda var" diye konuştu.

        DOĞUM SONRASI KALAN VARİSLER İÇİN NE YAPILMALI?

        Doğum sonrasında varisleri kalan gebelerin korkmasına gerek olmadığını ifade eden Dermatoloji Uzmanı Dr. Fulya Tezel, "Doğum sonrası kalan damarların tedavisi için damarların büyüklüğüne göre lazer ya da skleroterapi tedavisi uygulanabilir" dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa