Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Nakil Bay vücuda kas nakli , kök hücre tedavisi, Serkan Budakda, Uzm. Dr. Kubilay Karalezli

        Lütfi ERDOĞAN / HT GAZETE

        Denizli’de resim öğretmenliği yapan 41 yaşındaki Serkan Budakda, hobi olarak başladığı vücut geliştirme sporunda Türkiye şampiyonlukları kazandı. Ancak 2 yıl önce milli takım seçmelerine hazırlanırken, sol omzunun altında büyük bir kas yırtılması yaşadı.

        Hemen ameliyata alındı ama gelişmiş kasları dikiş tutmadı. Vücudunda oluşan asimetrik kas görünümü nedeniyle yarışmalarda puan kaybeden Budakda’nın imdadına kök hücre tedavisi yetişti.

        Türkiye’de ilk kez uygulanan bir yöntemle Serkan Budakda’nın karnından alınan yağ kök hücreleri, laboratuvarda kan ve erişkin kök hücreleri ile birleştirilerek, omuzunda kas eksiğinin olduğu bölgeye 3 boyutlu bir dikiş sistemiyle aktarıldı.

        NAKİL İÇİN YAĞ BAĞLADI

        Her yeri kas olan Serkan Budakda, nakil için vücudunda ihtiyaç duyulan yağ kütlesi bulunamayınca 6 ay içinde 10 kilo almak zorunda kaldı. Uzm. Dr. Kubilay Karalezli, Budakda’nın birkaç ay içinde eski görüntüsüne kavuşacağını söyledi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa