Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

CEYDA ERENOĞLU / HT MAGAZİN / HORLAMA GERÇEĞİ (1)

cerenoglu@htgazete.com.tr

Horlama çok yaygın görülen bir sorun olmakla birlikte toplumda olağan kabul ediliyor. Oysa ciddi sorunların işareti olabileceği gibi çevreye verdiği olumsuz etkiyle de rahatsızlık verici...

Horlama sadece bir estetik sorun olarak görülüyor. Ancak, bu sorunla " Uyku apne sendromu" denilen, çok ciddi hastalıklar ve ölümle sonuçlanabilecek bir hastalığın belirtisi olarak da karşılaşılabiliyor. Uzmanlar, sağlık açısından önemli olan horlamayı, haftanın çoğu gecesinde ve gecenin yarıdan fazla süresinde görülen bir durum olarak tanımlasa da, birkaç saat süren horlama, hastanın eşini hatta komşusunu bile rahatsız edebiliyor.

Başkasını rahatsız edecek derecede horlamanın erkekte yüzde 20'lere, menopoz öncesi kadınlarda ise yüzde 10'lara ulaştığı belirtiliyor. Horlayanların dörtte birinde yaşamı tehdit edici uyku apne hastalığı olduğu bildiriliyor.

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Tanyeri, uyku apnesi ve horlama hakkında sık sorulan soruları ve merak edilenleri yanıtlıyor.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ