İftarda ve sahurda neler yemeliyiz?
Beslenme ve Diyet Uzmanı Prof. Dr. Fatma Çelik, "Uzun süreli açlık, ara öğünlerin de ortadan kalkmasıyla birlikte metabolizma yavaşlayabilir ve kilo kontrolü zorlaşabilir. Ancak doğru beslenme ve egzersiz programıyla bunu önlemek mümkün" dedi
ABONE OLRamazan ayının yaz mevsimine denk gelmesiyle birlikte yaklaşık 17 saat oruç tutulacağına dikkat çeken Beslenme ve Diyet Uzmanı Prof. Dr. Fatma Çelik, “Uzun süreli açlık, ara öğünlerin de ortadan kalkmasıyla birlikte metabolizma yavaşlayabilir ve kilo kontrolü zorlaşabilir. Ancak doğru beslenme ve egzersiz programıyla bunu önlemek mümkün” dedi.
SAHURA MUTLAKA KALKIN!
“Kahvaltı günün en önemli öğünüyse Ramazan ayında da en önemli öğünü sahurdur ve kesinlikle atlanmamalıdır. Sahurda tercihinizi kahvaltılıklardan yana kullanmak sizin için en sağlıklı seçim olacaktır. Az tuzlu peynir, zeytin, haşlanmış yumurta, süt, domates, salatalık, biber, ceviz-fındık, çiğ sebze-meyve ve tam buğday ekmeğinden oluşan hafif bir kahvaltı yapılmalı, aşırı yağlı, tuzlu, şekerli, unlu gıdalardan ve kızartmalardan uzak durulmalıdır.”