Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Gündelik yaşamı çekilmez hale getiren alında ve şakaktaki ağrıların ülkemizde neredeyse her dört kişide birinin en büyük şikayeti olduğunu dile getiren Dr. Sivri, “Burun tıkanıklığı, burun akıntısı, seste bozulma, yüzde dolgunluk hissi sinüzit hastalarının en sık yaşadığı şikayetler. Özellikle soğuk, kuru ya da nemli havalar, ıslak saçla sokağa çıkılması ve travma gibi nedenlerle tetiklenebilen sinüzit ile başa çıkabilmek için birkaç önemli noktaya dikkat edilmesi gerekmektedir” dedi.

Op.Dr.Bekir Sivri, sinüzit ve tedavisi hakkında yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti; “Sinüsler, kafa kemikleri içinde yerleşen ve ağızları burun boşluğuna açılan hava dolu boşluklardır. Sinüslerin havalanması sağlayan kanalların herhangi bir sebeple tıkanması durumunda sinüs içinde iltihap oluşarak sinüzite neden olabilmektedir.

KRONİK SİNÜZİTTE CERRAHİ TEDAVİ GEREKLİ OLABİLİYOR

Sinüzit allerjik nezlesi olanların yanısıra özellikle burunda kıkırdak ve kemik eğriliği ,et büyüklüğü olanlarda daha fazla görülüyor. Böyle durumlarda burun içindeki problemlerin ameliyatla düzeltilmesi gerekebilmektedir.Bu tip hastalarda burun içi mukozası sürekli şiştiğinden hapşırma ve burun akıntısı nedeniyle sinüslerin ağzının kapanması ile bir sinüzit tablosunun ortaya çıktığını görüyoruz.”

Akut ve kronik olarak sinüzitin iki formu olduğunu belirten Op.Dr.Bekir Sivri, akut sinüzitte ilaç tedavisinin genellikle yeterli olduğunu fakat kronik sinüzitte ameliyat tedavisine ihtiyaç duyulabileceğini belirtti. Dr. Sivri, “Akut sinüzit, bir iki hafta içinde ilaç tedavisi ile ortadan kaldırılabilmektedir. Buna rağmen 4 hafta içinde sinüzit düzelmiyorsa artık kronik sinüzit safhasına girilmiştir ve bu durumun tedavi şekli cerrahi olmaktadır” dedi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ