Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Edirne'de yaşayan 53 yaşındaki Güngör Kıvcı, 4 ay önce karın ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede ince bağırsağının pıhtı nedeniyle tıkandığını ve büyük kısmının çürüdüğünü öğrendi. Kıvcı'nın bağırsağının çürüyen kısmı ameliyatla alındı ancak bir süre sonra bağırsakta yeniden çürüme meydana geldi. İkinci bir operasyon geçiren Kıvcı'nın bağırsağı 35 santimetreye kadar kısaldı.

Sadece damardan beslenebilen 2 çocuk babası Kıvcı'ya ince bağırsak nakli yapılmasına karar verildi. İnce bağırsak naklinin nadiren gerçekleştirilmesi üzerine internetten araştırma yapan aile, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde ince bağırsak uzatma operasyonu yapıldığını öğrendi. Bunun üzerine Akdeniz Üniversitesi Hastanesine başvuran Kıvcı, yapılan tetkiklerin ardından operasyona alındı. Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Erdoğan tarafından gerçekleştirilen ameliyat ile Kıvcı'nın 35 santimetre olan ince bağırsağı, 100 santimetreye uzatıldı.

Ağızdan beslenmeye başladı

Ameliyatın ardından hızla sağlığına kavuşan Kıvcı, ağızdan beslenmeye de başladı. Daha önce damardan beslendiği için hızla zayıfladığını ancak ameliyattan sonra zayıflamanın durduğunu anlatan Kıvcı, adeta hayata yeniden başladığını kaydetti.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ