Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Rusya, Ukrayna'nın başkenti Kiev'e 44 gün sonra hava saldırısı düzenledi

        Ukrayna, Rusya'nın günler sonra başkent Kiev'e hava saldırısı düzenlediğini açıkladı.

        Kiev Şehri Askeri İdare Başkanı Sergey Popko, kurumun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rusya'nın 44 günlük aradan sonra Kiev'e füze saldırısı gerçekleştirdiğini belirtti.

        Rus ordusunun saldırıda Х-101/Х-555/Х-55 model seyir füzeleri ve balistik füzeler kullandığı bilgisini paylaşan Popko, başkentte hava saldırısı alarmının yaklaşık 3 saat sürdüğünü kaydetti.

        Popko, füzelerin şehri farklı yönlerden eş zamanlı olarak vurduğuna işaret ettiğini söyledi.

        Svyatoşin ilçesinde füze parçalarının anaokulu binasına ve apartmana hasar verdiğini aktaran Popko, Şevçenko ilçesindeyse saldırı sonucu bir apartmanın hasar gördüğünü belirtti.

        REKLAM

        Popko, Podilski ilçesinde de füze parçalarının bir binanın bahçesine düştüğü bilgisini vererek, tüm acil servis ekiplerinin olay yerlerinde çalıştığını ifade etti.

        Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı Mikola Oleşçuk, toplamda 31 füzenin düşürüldüğünü bildirdi. Bunlardan ikisinin balistik füze, 29'unun seyir füzesi olduğu duyuruldu.

        Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Rusya'nın Kiev'e füze saldırısında 10 kişinin yaralandığını duyurdu.

        *Haberin görseli AP tarafından servis edilmiştir. Arşivdendir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa