Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Rusya'da gaz patlaması: Ölüler var, 79 kişiden haber alınamıyor!

        Çelyabinsk Valiliği Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Magnitogorsk şehrinde 10 katlı binada yerel saatle 06.00 civarında patlama meydana geldiği belirtildi.

        Patlamada 4 kişinin hayatını kaybettiği ve yaralıların olduğu aktarıldı.

        Magnitogorsk şehrinde acil durum ilan edilirken, arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

        Binanın ikinci katındaki dairede meydana gelen patlama nedeniyle 48 dairenin zarar gördüğü kaydedildi.

        Acil Durumlar Bakanlığının ilk raporlarına göre, patlamada binanın bir bölümü tamamen yıkılırken, binanın molozlarından biri çocuk olmak üzere 10 kişi kurtarıldı. Binada bulunan 79 kişiden haber alınamadığı bildirildi.

        Çelyabinsk Vali Yardımcısı Oleg Klimov, 79 kişinin akıbetinin bilinmediğini ifade etti.

        Klimov, yaptığı açıklamada, "Binada 110 kişi kayıtlı. 19 kişi tahliye edildi. Enkazın altından 3 kişi canlı olarak çıkartıldı, 4 kişinin ise cesedine ulaşıldı. 79 kişinin kaderi ise bilinmiyor. Enkazın altında olabilirler, evin dışında olabilirler" dedi.

        Olay yerine 469 arama kurtarma ekibiyle beraber 69 ekipman gönderildi. Komşu bölgelerden ise psikiyatri uzmanları ve K-9 ünitelerinin getirileceği bildirildi.

        Kremlin'den yapılan açıklamada, Çelyabinsk Valisi Boris Dubrovskiy'in olay hakkında Devlet Başkanı Vladimir Putin'e telefonla bilgi verdiği belirtildi.

        Bir televizyon kanalında konuşan Chelyabinsk bölgesi valisi Boris Dubrovsky, yetkililerin patlamadan etkilenen vatandaşların barınmaları için konut satın almayı gözden geçirdiklerini duyurdu.

        Sağlık Bakanlığı, 12 kişinin sağlık kuruluşlarına başvurduğunu, biri çocuk olmak üzere dört kişinin hastaneye yatırıldığını belirtti. Şehirde olağanüstü hal ilan edildi. Ayrıca, Moskova'dan psikolog ve psikiyatristlerin olayda yaralananlara ve yakınlarına destek için bölgeye gitmekte oldukları belirtildi. Devlet Başkanı'nın talimatına göre, Sağlık Bakanı Veronika Skvortsova'da Magnitorsk'a gidiyor.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa